Annons

IFK:s konkurrenter byter tränare

HIF Karlskrona som haft det tufft under årets upplaga av handbolsligan byter tränare. Som ersättare till Karl–Johan Lång väljer man att ta in Sebastian Seifert, som vill bryta lagets negativa trend till varje pris.
– De måste leva och äta handboll, säger Seifert till BLT.
Handboll/Kristianstad
Publicerad 17 januari 2018
Ystad-profilen Sebastian Seifert tar över huvudansvaret för jumbon HIF Karlskrona.
Ystad-profilen Sebastian Seifert tar över huvudansvaret för jumbon HIF Karlskrona.Foto: Björn Lindgren/TT

IFK Kristianstads seriekonkurrenter HIF Karlskrona presenterade under onsdagen Ystad-profilen Sebastian Seifert som ny tränare i klubben. Seifert, som tränade Ystads IF under förra säsongen, har under denna säsong inte haft något tränaruppdrag på seniornivå.

Nu väljer han alltså att återuppta tränarkarriären i Karlskrona, som med fem inspelade poäng, parkerar på sista plats i handbollsligan. Men han tror att tiden ifrån handbollen har varit viktig för honom.

Annons

– Jag fick tid att reflektera över karriären, både som spelare och som tränare. Jag tror att det kan ha varit nyttigt för mig, säger han till BLT.

Trots det nya jobbet i Blekinge, kommer han fortsätta sitt arbeta som lärare i Ystad.

– Vi har hittat en lösning som fungerar.

Och nu när han ska lyfta Karlskrona från bottenträsket och rädda kvar föreningen i handbollens finrum, kommer han kräva mycket av sina spelare.

– De måste leva och äta handboll.

Kontraktet är skrivet till säsongens slut.

Filip Edvardsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons