Annons

IFK:s nyförvärv bäste målskytt när ligalandslaget vann

Det svenska ligalandslaget i handboll besegrade Norge med 34–27 (16–10) i fredagens träningsmatch. IFK Kristianstads nyförvärv Alfred Ehn blev, tillsammans med Christopher Hedberg och Alfred Jönsson, bästa målskytt i matchen.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 8 juni 2018
Alfred Ehn, till höger, gjorde fem mål för ligalandslaget.
Alfred Ehn, till höger, gjorde fem mål för ligalandslaget.

I morgon spelar A-landslaget VM-kvalmatch mot Nederländerna. Men redan i dag gjorde det svenska ligalandslaget sin första riktiga landskamp någonsin. Och det blev storseger direkt.

– Första 25 är vi riktigt, riktigt vassa och leder ett tag med 14–5. Några olyckliga sista minuter innan paus med utvisningar och snabba baklängesmål gör att Norge rycker lite närmare men det var aldrig någon fara, säger ligalandslagets förbundskapten Dennis Sandberg till handbollslandslagets hemsida efter 34–27-segern.

Annons

IFK-målvakten Leo Larsson stod hela andra halvlek. Nyförvärvet Alfred Ehn utmärkte sig mest i matchen med sina fem mål.

– Samtliga våra kantspelare gör det väldigt bra. Jonas Samuelsson exempelvis, har inte varit med oss så mycket innan men kliver in och är jätteduktig, säger Sandberg.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons