IFK:s sköna premiärkross

Det var aldrig riktigt spännande. IFK Kristianstad gjorde det som krävdes och vann stort mot nykomlingen Önnered.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 5 september 2018

IFK Kristianstad satte full fart direkt i matchinledningen och det tog inte många minuter innan hemmalaget hade skaffat sig en bekväm ledning med fyra bollar.

IFK startade med Leo Larsson i mål, nyförvärven Anton Halén och Teitur Örn Einarsson startade på högersex respektive högernio. Arnar Freyr Arnarsson startade inne på linjen, nye spanjoren Marc Canellas på mittnio, Philip Henningsson på vänsternio och Alfred Ehn på vänstersex.

Efter dryga fem minuter gjorde bortalaget och nykomlingen Önnered sitt första mål för kvällen och laget hade en period där de knaprade in IFK:s ledning.

Men närmare en ett mål bakom kom aldrig Önnered i den första halvleken. IFK bytte friskt och kunde trycka mot Önneredsmål i våg efter våg.

Efter drygt 15 minuter hade IFK dragit iväg till 15–4 och bortalaget tvingades till en timeout.

IFK fortsatte att spela stabilt i halvlekens sista kvart och Önnered fick aldrig chansen att ta sig in i matchen på allvar.

När slutsignalen ljöd för första halvlek ledde IFK med 18–10. 12 av målen från nyförvärv där Teitur Örn Einarsson och Anton Halén var målbäst bland nyförvärven med tre fullträffar.

Kappelin kom in och ersatte Leo Larsson i IFK-målet (8 räddningar), annars var det samma spelare som äntrade planen till den andra halvleken.

Tempot sjönk en aning hos IFK-spelaren som dock fortsatte att ha Önnered på bekvämligt avstånd.

Båda lagen slarvade i anfallsspelet och andra halvlek var en klassisk transportsträcka för IFK Kristianstad som aldrig blev riktigt hotade i matchen.

Det var verkligen nyförvärvens kväll och samtliga sju fick känna på hur det var att göra mål på sin nya hemmaborg.

Slutresultatet skrevs till 33–24, men kunde och borde ha varit mycket större. Målbäst i hemmalaget var nyförvärvet Teitur Örn Einarsson och Stig-Tore Moen Nilsen.

IFK har fått en perfekt start på säsongen, utan att för all del ta ut sig för mycket.