IF:s busshaveri – bortamatch blev aldrig av

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:privat

Tanken var att IF Kristianstad skulle möta Partillelaget HK S-Hof vid lunchtid på lördagen.

Men den planeringen sprack rejält.

Ett busshaveri mellan Broby och Osby satte stopp för IF:s resa och matchen skjuts nu fram till en annan dag.

Med avkasttid kl. 12.30 i Partille var det tidig avfärdstid för IF Kristianstad när det var dags för bortamatch mot HK S–Shof i division I. Vid 06.30 körde spelarbussen från Kristianstad för den 27 mil långa resan och till en början flöt allt på som det skulle.

Men mellan Broby och Osby började det att ryka från bussen.

– Det var problem med kylaren. Först försökte chauffören att fixa det själv. Vi körde en stund till, men problemen kom tillbaka. Vi stannade i Osby och försökte hitta andra transportmedel för att ta oss till matchen. Vi kollade med föräldrar och försökte få tag på andra bussar, säger IF-tränaren Uffe Larsson.

Tiden gick, men till slut fick Larsson tag på en buss som kunde ta laget till Partille – men då var man tvungen att skjuta på avkasttiden – med minst en halvtimme.

– Jag ringde deras tränare (Andreas Stockenberg) och kollade läget, men fick beskedet att det var full aktivitet i hallen hela dagen. Tillsammans kom vi överens om att flytta matchen till en annan dag, säger Larsson.

Så i stället för match fick IF vända hem till Kristianstad.

Se det positivt, nu kan ni se både KHK och IFK:s matcher i dag?

– Vi hade faktiskt en plan att ta oss hem i tid till Champions League-matchen. Min dotter spelar faktiskt match nu vid tolv så jag ska ta mig till hallen och se den, säger Uffe Larsson.

Något nytt speldatum för IF:s bortamatch mot HK S-Hof är ännu inte satt.