Inför IFK Kristianstad-HK Malmö

Sport Artikeln publicerades

"Det är klart att de vädrar morgonluft när vi är mitt emellan två Champions League-matcher."

Inför

IFK Kristianstad–HK Malmö

19.15

När: Torsdag.

Var: Kristianstad Arena.

Vad: Handbollsligan.

Följ matchen: Bladetsporten rapporterar på kristianstadsbladet.se

Läget i lagen

Det har länge varit både snorigt och febrigt i IFK-truppen. Nebojsa Simic och Inge Aas Eriksen tränade inte i tisdags, men på onsdagens träning var alla på plats igen. Stig-Tore Moen Nilsen är däremot ett stort frågetecken inför derbyt. Norrmannen besväras av en muskelskada på överkroppen och fick avbryta träningen i tisdags. På onsdagen körde han för sig själv och deltog inte i lagträningen.

I HK Malmö är det klart att knäskadade Anton Blickhammar missar resten av säsongen. Sedan tidigare är även mittnian Robert Månsson långtidsskadad, men klubben har valt att inte förstärka. "Ska vi ta in något så ska det vara någon som gör skillnad och tillför spetskompetens. Någon sådan spelare finns inte ledig nu", säger Ulf Mohlin Fagerström, kommunikationsansvarig i HK Malmö till Sydsvenskan.

Tränarsnack

Jesper Larsson, assisterande tränare: Vi hade en tuff match mot Malmö på bortaplan i december. Det är ett rutinerat gäng och det är klart att de vädrar morgonluft när vi är mitt emellan två Champions League-matcher. Jag hoppas att segern mot Celje har gett oss den här boosten, matchen mot Ystads IF var ett steg i rätt riktning och Celje var kanske säsongens bästa match hittills, trots tolv tekniska i första halvlek.

Programmet

Torsdag: IFK Kristianstad–Malmö, IFK Ystad, IFK Skövde.

Lördag: Lugi–Aranäs.

Söndag: Ricoh–Ystads IF, Eskilstuna Guif–Hammarby, Karlskrona–Sävehof.

Tabellen

Se HÄR.

Visa mer...