Annons

Inför toppmötet: KIK lånar in allsvensk back

Det är backbrist i Kristianstads IK inför lördagens toppmöte med Huddinge. Därför har nu tabelltrean lånat in den allsvenske backen David Suvanto från bottenlaget Bik Karlskoga.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 9 februari 2018
Foto: Conny Sillén/TT

23-årige David Suvanto är skolad i Leksands juniorverksamhet.

När det var dags att kliva in i seniorkostymen valde Suvanto att flytta till Ryssland och spela i ryska andraligan. Där spelade han bland annat för KHL-laget SKA Sankt Petersburgs farmarlag, Neva.

Annons

Efter åren i Ryssland blev det en säsong i danska Rungsted innan han anslöt till Bik Karlskoga till den här säsongen. Den senaste tiden har Suvanto varit utanför laget och kommer nu att spela med Kristianstads IK i toppmatcherna mot Huddinge (lördag) och Vimmerby (onsdag).

– Det är en back med storlek och som har bra skridskoåkning. Jag är glad att vi kunde hitta den här lösningen med Karlskoga, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till Bladetsporten vid lunchtid på fredagen.

Hur blir det med Erik Flood och Tobias Törnkvists medverkan mot Huddinge?

– Det är inget jag kan svara på nu, säger Johansson, som inte utesluter fler förstärkningar inför matchen.

Sedan tidigare saknas de axelskadade backarna Amil Krupic och Jonas Halvarsson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons