Annons

Inget British Open för Emma Nilsson – missade i slutkvalet

Yngsjötjejen och Sölvesborgsgolfaren Emma Nilsson hade chans att få spela sin första major. Men hennes 74-runda i slutkvalet till British Open räckte inte för en plats i huvudtävlingen.
Golf/Kristianstad • Publicerad 30 juli 2018
Emma Nilsson kvalade till British Open.
Emma Nilsson kvalade till British Open.

Tack vare sin fina ranking hade Emma Nilsson fått en plats rakt in i slutkvalet till majortävlingen på Royal Lytham & St Annes Golf Club i England. 18 hål som skulle kunna innebära karriärens häftigaste tävling tillsammans med världseliten. Men då hade det krävts en 69-runda och tre under par.

Men när Emma Nilsson hade spelat färdigt hade hon i stället gått på en 74-runda och landade på två slag över par. Fem slag från en plats i British Open och en delad 74:e plats i kvalet.

Annons

– Jag missade med en bit men jag försökte i alla fall, säger Nilsson till BLT.

– Vi som spelade på eftermiddagen fick ett rejält oväder med ösregn och blåst. Det är klart att det påverkar en del.

För svensk del slog Linn Grant till med en kanonrunda i slutkvalet. Den 19-åriga amatören som representerar Rya GK gick banan på 62 slag, tio under par, och vann kvaltävlingen.

Efter fyra raka par kom den första birdien på det femte hålet och sedan fortsatte hon rulla i birdie efter birdie. Totalt blev det tio stycken och resten par.

Grant, som tidigare i år vann det europeiska kvalet till US Open i överlägsen stil, vann kvalet fyra slag före Cloe Frankish, England.

Totalt fanns 17 biljetter att tävla om i måndagens kval. Även Frida Kinhult från Skaftö GK kvalade in till British Open. Kinhult, som även hon är amatör, gick fyra under par, 68 slag, och slutade på en delad fjärdeplats. Kinhult sänkte en birdie på det sista hålet, vilket gjorde att hon kunde kvittera ut biljetten till stortävlingen.

Totalt blir det tio svenskor i majortävlingen som avgörs med start på torsdag.

För Emma Nilsson väntar i stället spel i Säljfast Ladies PGA Championship hemma i Sölvesborg. Emma, som i början på juli vann Belfius Ladies Open, flyger direkt hem och inleder spelet på onsdag.

Nästa vecka väntar sedan den nya lagtävlingen European Golf Team Championships utanför Glasgow i Skottland.

Robin NilssonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons