Isländsk trio förlänger

Sport Artikeln publicerades

Det blir isländskt stuk på Kristianstads DFF även de kommande två säsongerna. I går gjorde klubben klart med sina tre isländska landslagsspelare.

– Det är skönt att de här pusselbitarna föll på plats, nu har vi en stabil grund att stå på och vi kan känna oss trygga i det fortsatta arbetet, säger Ulf Berglund sportchef i KDFF.

Den isländska trion Erla Arnardottir, Margret Lara Vidarsdottir och Gudny Björk Odinsdottir förlänger sina kontrakt till och med 2011.

– Det är duktiga fotbollsspelare alla tre, och bra människor vid sidan av planen, säger Berglund, som talar varmt om sina isländskor.

– Erla har varit med oss sen 2007 och tar ett stort ansvar både på och utanför planen. Gudny sätter sin prägel på varje träning och varje match genom en enorm vilja och arbetsmoral och var kanske vår jämnaste spelare säsongen som gick.

– När det gäller Margret så är det en riktig klasspelare. Samtidigt som hon är en utpräglad målskytt så är hon vass även i rollen som bollmottagare. Hon och Susanne Moberg har alla möjligheter att bli ett fruktat anfallspar.

Emelie stannar
Under nyårshelgen gjorde KDFF även klart med Emelie Johnsson – försvarsspelaren som gjorde 20 matcher förra säsongen.

– Ett stort utropstecken. Hon har visat prov på grymt försvarsspel, framförallt en mot en är hon en mardröm för vilken motståndare som helst. Det ska bli kul att se mer av Emelie, säger Ulf Berglund, som är glad över att ha stommen färdig.

Kommer ni att förstärka laget?
– Det blir inga stora stjärnor. Vi letar däremot unga spelare, som vill satsa.

Och?
– De finns, men dom är inte speciellt många. Vi för dock samtal med några stycken i regionen.

Hur ser det ut på målvaktssidan?
– Vi diskuterar med Sandra (Wahldén) och hon är inställd på att köra en säsong till. Sen kommer vi troligtvis att ha en yngre talang som backup till Sandra.