Annons

"Jag har länge saknat helheten”

Kristianstadsbladets fotbollsbloggare Patrik Persson har grävt i arkiven och med start i dag publicerar han en serie återblickar på Alliansens historia – från 1958 till 2017.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 18 december 2017
Patrik Persson, fotbollsbloggare.
Patrik Persson, fotbollsbloggare.

Vad kommer de här blogginläggen att handla om?

– Det är mycket siffror, resultat, målskyttar och publiksiffror, men även gamla lagbilder på mästarlag och en del gulnande tidningsklipp.

Annons

Varför i hela friden har du gjort det här?

– Jag har länge saknat helheten, ett samlat grepp och någonstans där man enkelt kan gå tillbaka och se vad som hände när. Vilket år var Venestad i final? Vilka ingick i Mjällbys enda mästarlag? När var Roger Magnusson med i All Star Team?

Några guldkorn som du är särskilt nöjd över att ha hittat?

– Oj, guldkorn vet jag inte, men att Bert Fridman ingick i IFK Kristianstads guldlag 1968 hade i alla fall jag dålig koll på. Bert är ju annars mest känd för sin handbollskarriär, men dök upp på en av lagbilderna. Tränarprofilen Bosse Nilssons överraskande inhopp i finalen 1978 är en annan höjdare.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En riktigt God Jul.

Läs mer på Fotbollsbloggen: patrikpersson.blogg.kristianstadsbladet.se.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons