Jätteskräll när IFK besegrade mästaren

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Nebojsa Simic, mannen bakom IFK Kristianstads sensation mot Kielce.
Foto:Peter Åklundh
Nebojsa Simic, mannen bakom IFK Kristianstads sensation mot Kielce.

IFK Kristianstads största seger i historien. På något annat sätt går det inte att beskriva praktskrällen hemma mot regerande Champions League-mästaren Kielce. Och nu lever hoppet om en åttondelsfinal.

Nebojsa Simic. Där har ni mannen bakom IFK Kristianstads sensation mot Kielce. Simic räddade fyra straffar och när matchen skulle avgöras den sista kvarten stod han ivägen för det ena friläget efter det andra.

Simic lyfte publiken – och publiken lyfte Simic. IFK-målvakten var på samma galna humör som under SM-finalen förra året. Det var en insats som kommer att gå till historien som en av de allra bästa – både för Simic och för hela IFK.

IFK Kristianstad fick annars kämpa i motvind i stora delar av första halvlek. Man vände det tidigare underläget från 1–4 till 5–4. Sedan tappade man igen till 6–9.

Men hemmalaget gick ändå stärkta från avslutningen och gick till pausvila med en 15–13-ledning. Philip Henningsson, som var tillbaka efter hjärnskakningen mot Zagreb, var också modig och framträdande i första halvlek.

Efter paus var det IFK som förde spelet. Ledning med 17–13 förvandlades förvisso snabbt till 17–17, men därefter lyfte hemmalaget på nytt. Philip Henningsson var fortsatt imponerande och slutade på sex mål. Tim Sörensen var framför allt säker från straffpunkten och gjorde även han sex mål.

Hjältarna var fler. Gunnar Steinn Jonsson såg bättre ut än på länge och Albin Lagergren blixtrade till med finurliga skott.

De sista tio minuterna var det egentligen aldrig något snack. IFK ryckte ifrån till två, tre, fyra och fem måls överläge och bakåt spelade det ingen roll hur fria Kielce-spelarna blev – Simic var där ändå.

Kielce från Polen hade en gruppseger att spela för – IFK en plats i åttondelsfinalen. Och nu lever faktiskt hoppet, även om det fortfarande krävs poäng borta mot Vardar.

Champions League

IFK Kristianstad–Kielce 29–25 (15–13)

IFK: Philip Henningsson 6, Tim Sörensen 6, Gunnar Steinn Jonsson 4, Albin Lagergren 4, Jerry Tollbring 3, Olafur Gudmundsson 3, Arnar Freyr Arnarsson 2, Richard Hanisch.

Visa mer...