"Jeppe" ny sportchef: Har ett hästjobb framför oss

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Jesper Larsson.
Jesper Larsson.

IFK Kristianstad anställer Jesper Larsson som ny sportchef. Han fortsätter som assisterande tränare och tillträder i den nya rollen den 1 mars.

– Vi har ett hästjobb framför oss, säger "Jeppe".

Samtidigt som IFK Kristianstad tappar spelare förstärker man organisationen utanför banan. Den nuvarande assisterande tränaren Jesper Larsson kliver från och med 1 mars in i rollen som sportchef.

– Vi har pratat om det här i olika omgångar, men att det skulle komma så här snabbt var inte så väntat. Jag har fått frågan tidigare, men trodde inte att den här diskussionen skulle komma förrän till våren, säger Jesper Larsson till Bladetsporten.

Mats Samuelsson, som för närvarande är sportsligt ansvarig i IFK, är också vd på Anticimex försäkringar. Han kommer fortsättningsvis att ha huvudansvaret för den sportsliga verksamheten i styrelsen.

– Vi delar upp klubben ännu tydligare i två delar där Jesper kommer att ha hand om allt det sportsliga som Nikolas (Larsson, klubbchef) nu sköter. Det sportsliga tar mer tid och vi behöver någon som jobbar heltid med det, säger Mats Samuelsson.

– Vi har tagit många kliv och Jesper är ett kanonnamn som nu får tid på sig att kliva in i rollen innan han tar över helt den 1 juni. Det har blivit ännu tydligare i och med Champions League-spelet att vi behöver någon som honom. Jag har till exempel inte kunnat åka med på en enda bortamatch och det känns inte bra, fortsätter Samuelsson.

Jesper Larsson kommer att fortsätta som assisterande tränare och målvaktstränare, åtminstone den här säsongen.

– Sedan får vi se hur det blir nästa säsong, det är då jag kommer att få mer ansvar som sportchef, säger Jesper, som slutar sitt jobb inom försäljning på PWC.

– Jag har haft en fantastisk arbetsgivare, men det här är något jag har kunnat tänka mig i framtiden. Nu dök chansen upp och det var väl inte något jättesvårt beslut även om man måste tänka över alla konsekvenser.

Hur ser du på IFK:s framtid med tanke på alla spelare som ni tappar?

– Vi har massor att göra, haha. Det är ett hästjobb som ligger framför oss. Det är jättetråkigt att "Ceder" lämnar, men det är tyvärr så det ser ut. Jag är den siste som tycker att det är fel att testa spel utomlands. Han har gjort det bra här och gjorde klart ganska tidigt att han vill vidare utomlands.

Hur ser du på att en fransk ligatia kan gå in och värva spelare från svenska mästaren?

– Det är så handbollsvärlden ser ut, det är bara att acceptera. Vi har inte resurserna att behålla de spelarna som vill gå utomlands. Pengarna är bra mycket större och sedan tror jag också att äventyret lockar. Det var lite så som Markus (Olsson) resonerade förra säsongen när han gick till Danmark och även (Fredric) Pettersson har uttryckt den åsikten.

Ska Cederholm ersättas?

– Det får vi se. Vi är inte så långt gångna ännu.

Vid sidan om Jesper Larsson stärker IFK också upp med en ny halvtidstjänst där Magnus Appelqvist får en roll inom försäljning och ekonomistyrning.