Annons

Johan Andersson fri att lämna Köping

Division I-laget Köping Hockey hotas av konkurs. Spelarna flyr klubben och Johan Andersson, forwarden från Kristianstads IK, är fri att lämna föreningen.
Sport • Publicerad 2 december 2003

I somras lämnade 21-årige Johan Andersson moderklubben Kristianstads IK för en fortsatt satsning i division I-laget Köping.

Det började bra, men under hösten kröp sanningen fram.

Annons

Det är illa ställt med Köping Hockey.

Med en skuld på 700 000 kronor hotas klubben av konkurs.

– Vi kommer att få vår novemberlön, men sedan ska kontrakten omförhandlas och antagligen kommer vi inte att få mer lön den här säsongen, säger Johan Andersson.

Det innebär att ni blir fria att lämna klubben?

– Ja, klubben kan ju inte uppfylla sina krav och det är faktiskt redan två spelare som har lämnat klubben och det blir ytterligare spelare som försvinner.

Hur kommer du att göra?

– Jag vet inte riktigt än. Både jag och min tjej har jobb här i Köping, men dyker det upp något är det möjligt att jag byter klubb. Det finns lite på gång.

Kan Kristianstads IK bli aktuellt?

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det. Jag stänger inga dörrar, men just nu lutar det åt att jag inte återvänder. Det känns lite som att ta ett steg tillbaka. Jag strävar uppåt, säger Johan Andersson.

Går det som han själv vill blir det en fortsättning i allsvenska Arboga – som har ett samarbete med Köping.

Annons

Under försäsongen tränade Johan Andersson med Arboga och spelade dessutom fem träningsmatcher.

– Arboga skulle vara bästa lösningen både hockeymässigt och socialt eftersom vi har jobb i Köping. Jag har fått indikationer på att Arboga är intresserat, men just nu har dom fullt lag, säger Johan. Köping inledde seriespelet övertygande och låg länge trea i tabellen.

När den ekonomiska situationen blev känd slutade Köping att vinna och förlusten mot Viking i söndags var lagets sjätte raka förlust.

– Folk tappade väl motivationen. Det är inte vidare kul just nu, säger Johan Andersson som själv är ganska nöjd med säsongen.

Inte minst inledningen när han fick spela med Arboga.

– Det har blivit 11 poäng på 16 seriematcher. Det är jag väl i och för sig inte riktigt nöjd med, säger Johan.

Hans framtid kommer att avgöras inom den närmaste veckorna.

Samtidigt slåss Köping Hockey för sin överlevnad.

Patrik Persson

FaktaJohan Andersson

Annons

Ålder:21.

Längd:183 cm.

Vikt:80 kg.

Bor:Köping.

Född:Kristianstad.

Familj:Flickvän.

Klubbar:Kristianstads IK, Osby IK, Köping Hockey.

Aktuell:På väg bort från krislaget Köping Hockey.

ISHOCKEY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons