Annons

Kroatiskt motstånd för KHK i Challenge Cup – tuff lottning för Alingsås

Efter säsongens mest omfattande lottningsprocedur stod det klart att det blir kroatiskt motstånd för Kristianstad HK. I den tredje omgången av Challenge Cup väntar ZRK Bjelovar. Dubbelmötet spelas den 10-11 november och den 17-18 november.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 17 juli 2018
Sarah Carlström och KHK ställs mot kroatiskt motstånd.
Sarah Carlström och KHK ställs mot kroatiskt motstånd.Foto: Tommy Svensson

Förra säsongen tog sig Kristianstad HK till kvartsfinal i Challenge Cup-spelet. Den här gången kliver man in i turneringens tredje omgång (det spelas ingen första och andra omgång) och dryga 75 minuter efter att lottningen startat i Wien drogs KHK alltså mot kroatiska ZRK Bjelovar. Ett lag som inte har några europeiska meriter att tala om.

– Jag känner inte till dem alls och visste inte ens att det var lottning i dag. Jag trodde att det var på fredag. Men Kroatien är ett bra handbollsland med många duktiga spelare, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert.

Annons

Matcherna spelas den andra och tredje helgen i november.

Även Boden Handboll kliver in i den tredje omgången av Challenge Cup och ställs mot ZRK Z'Dezele Celje från Slovenien.

Lottningen genomfördes på det Europeiska Handbollförbundets (EHF) kontor i Wien och är den största som genomförs under säsongen. Totalt lottades sju olika omgångar i EHF-cupen och Challenge Cup på både dam- och herrsidan.

I damernas EHF-cup lottades H65 Höör mot kroatiska Lokomotiva Zagreb.

På herrsidan går HK Malmö in i den tredje kvalomgången i EHF-cupen, medan Alingsås HK, som fick ett wildcard, inleder genom att kvala i den första omgången. Där fick man en tuff lottning och ställs mot slovenska Gorenje Velenje. Ett lag som spelade i Champions League förra säsongen och bland annat besegrade danska skrällaget Skjern på hemmaplan. Dubbelmötet spelas den 1-2 september och den 8-9 september.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons