"Kan man gå på månen kan man fixa spelschemat"

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

IFK Kristianstads täta spelschema irriterar tränaren Ola Lindgren. Det kan om inte annat klubbchefen Nikolas Larsson vittna om. Under lagets sista träning inför mötet med Wisla Plock pågick ett intensivt munhuggande mellan IFK-höjdarna.

Efter rysaren mot HK Malmö har IFK mindre än 48 timmar på sig att återhämta sig inför det enormt viktiga Champions League-mötet med Wisla Plock. Och mellan lördagens hemmamatch och returen i Polen nästa helg ska IFK dessutom hinna med två matcher i Handbollsligan.

Det är ett spelschema som inte alls faller Ola Lindgren i smaken.

– Det är ju Champions League vi pratar om. Det är klart att det hade gått att lösa. Det måste gå. Kan man gå på månen kan man fixa spelschemat, säger Lindgren.

– Det kan ju gå tio dagar mellan matcherna för de andra lagen i serien. Då hade de också fått flytta och vara lite kreativa, säger han.

Nikolas Larsson sitter bredvid och suckar.

– Det är lätt att sitta vid sidlinjen och uttala sig, säger han.

Tillsammans med sportchefen Jesper Larsson är det Nikolas som har skött pusslet med att få ihop spelschemat.

– Alla lag i serien ska anpassa sig efter oss och vårt Champions League-spel, men inte om det innebär att de svenska lagen bara får en vilodag för att vi ska få två inför en Champions League-match, säger Nikolas.

Det låter inte som att Ola har varit delaktig i att lägga programmet?

– Jodå, säger Nikolas innan Ola avbryter.

– Haha, nej nej, jag är inte med för fem öre.

– ”Jeppe” har bollat allting med Ola efterhand, säger Nikolas.

Även om det är en hjärtlig diskussion finns det så klart att visst allvar med i bilden. Enligt Nikolas Larsson har det varit extra klurigt att få ihop schemat den här säsongen med tanke på att SM-finalen ska spelas redan den 10 maj.

– Utmaningen är att få in allt under en så här komprimerad säsong, säger Nikolas.

Ola Lindgren valde att låta spelarna leka på egen hand under träningen. Men att använda det intensiva matchandet som en ursäkt är han inte speciellt sugen på.

– Jag vill inte ha ursäkter, jag vill vinna matcher, säger han med ett leende mot Nikolas.

Undertecknad var efter en stund tvungen att lämna debatten mellan tränaren och klubbchefen, hur underhållande den än var. Men vi kan nog räkna med att diskussionen fortsätter på IFK:s kansli under de kommande veckorna.