Lusth: Det var slött och slappt

Kristianstad Artikeln publicerades
Mats Lusth var inte speciellt munter. 2 bilder
Foto:Henrik Eriksson
Mats Lusth var inte speciellt munter.

Det brukar vara jämna och täta matcher mellan Nybro och KIK. Så blev det den här gången också.

Men det var ingen historia att skriva hem om.

– Två lag som spelade av matchen, säger KIK-tränaren Mats Lusth och – Två lag som spelade av matchen, säger KIK-tränaren Mats Lusth och syftade på att tankarna fanns på helgens seriepremiär.

Nybro Vikings–KIK 3–2 e str. (1–1, 0–0,1–1,1–0)

KIK: Johan Skinnars, Robin Sterner.

Med bara dagar kvar till seriepremiären i hockeyettan södra gjorde två förmodade topplag upp i Liljas Arena i genrepet inför helgens seriepremiär.

Men det var inget som syntes på isen.

– Nej, inte i dag i alla fall. Vi får väl se länge fram hur det blir med den saken. Det var slött och slappt från båda lagen. Två lag som spelade av matchen, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

I matchen blev det småländsk seger efter straffavgörande.

Nybro tog tidigt ledningen, men KIK skulle replikera nästan direkt. Och det var comebackande (ryggskada) lagkaptenen Johan Skinnars, som gjorde målet efter kontring där han blev frispelad av nyförvärvet Robin Sterner.

– Det var kul att se Skinnars, han var på spelhumor. Sedan har han en del att komma ikapp med fysiken, då han har missat två veckors träning. Men så länge han hade kraften så visade han stor spelglädje, säger Lusth.

Efter en mållös mellanperiod kunde Robin Sterner peta in 2–1 en bit in i den tredje perioden.

Men Nybro hade inte gett upp, med fem minuter kvar av den tredje perioden kom 2–2-kvitteringen. Och till slut var det Nybro som vann matchen.

Kom ni helskinnade från matchen?

– Ja, det var väl en av få positiva saker med den här matchen att vi inte drog på oss några ytterligare skador, säger Mats Lusth.

I matchen mot Nybro gjorde två KIK-produkter comeback i moderklubben, nämligen centern Zeke Back, 21, och forwarden Colin Holmström, 22.

Duon lånas in från division II-klubben Mörrum, och kommer att spela med KIK i inledningen av serien.

Mörrum inleder sitt seriespel den 1 oktober.