KDFF får vänta på första segern – Edgren räddade poäng mot mästaren

Kristianstads DFF är fortsatt obesegrat i damallsvenskan. Men trots enormt spelövertag och chanser till fler mål fick man nöja sig med 1–1 hemma mot regerande mästaren Linköping.
Därmed får KDFF fortsätta att jaga sin första seger efter tre raka oavgjorda matcher.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 28 april 2018

Amanda Edgren.
Amanda Edgren.Foto: Tommy Svensson

Efter 1–1 i premiären mot Vittsjö och bara 3–3 mot Limhamn Bunkeflo blev ett nytt oavgjort resultat inför de 382 åskådarna på Kristianstads fotbollsarena.

Men att KDFF låg under i paus var en rejäl missräkning sett till hur matchbilden såg ut. Linköpings drömanfall som låg bakom Kosovare Asllanis ledningsmål var visserligen vackert, men det var också ett avslut vid den första stolpen som KDFF-målvakten Moa Olsson borde ha tagit.

KDFF:s Amanda  Edgren försöker stoppa Kosovare Asllani
KDFF:s Amanda Edgren försöker stoppa Kosovare AsllaniFoto: Tommy Svensson

Efter det målet skapade gästerna i stort sett ingenting framåt.

I stället var det KDFF som stod för både bollinnehav och det bästa i chansväg. Therese Ivarsson, som gjort stor succé som anfallare i säsongsinledningen, fortsatte att vara ett ständigt hot mot Linköpings backlinje.

Efter 20 minuter var hon också nära att kvittera på nick efter ett inlägg från Josefine Rybrink.

Amanda Edgren hade också flera vassa inspel och avslut från sin vänstersida. Men trots spelövertaget ville det sig inte i lägena. Inte heller Alice Nilssons långskott efter 40 minuter hamnade på rätt centimeter om stolpen.

I stället drabbades KDFF av ett nytt bakslag när Hanna Sandström – för dagen nedflyttad som vänsterback – skadade sig i en duell med Anna Oskarsson och tvingades utgå.

Hanna Sandström skadades i en duell med Anna Oskarsson.
Hanna Sandström skadades i en duell med Anna Oskarsson.Foto: Tommy Svensson

Tidigt i den andra halvleken fick Therese Ivarsson faktiskt in bollen, men då hade inspelet från Ogonna Chukwudi redan vinkats av för att bollen var över kortlinjen.

Och chanskavalkaden bara fortsatte.

I den 56:e minuten nickade Mia Carlsson en hörna klockrent i ribban och på returen var Ogonna Chukwudi om möjligt ännu närmare ett kvitteringsmål.

I den 72:a minuten frispelades Chukwudi av Amanda Edgren, men då fick målvakten Hilda Carlén en häl på bollen och lyckades förhindra ett KDFF-mål.

Men till slut kom alltså kvitteringen. I den 79:e minuten nickade Mia Carlsson vidare en frispark till den långa Amanda Edgren, som hann före Hilda Carlén i gästernas mål. Ett synnerligen välförtjänt 1–1-mål.

Linköpings Anna Oskarsson fick sitt andra gula kort i den 86:e minuten och KDFF kom också allt närmare ett segermål. Men närmare än Amanda Edgrens hörnnick i famnen på Carlén kom man aldrig.