KDFF-förlust i träningsmatch mot FC Rosengård

Kristianstad Artikeln publicerades
Gunnarsdottir, tränare i Kristianstads DFF, var nöjd med att flera unga spelare fick möjlighet att visa upp sig mot FC Rosengård.
Foto:Thomas Johansson/TT
Gunnarsdottir, tränare i Kristianstads DFF, var nöjd med att flera unga spelare fick möjlighet att visa upp sig mot FC Rosengård.

Med två veckor kvar till omstarten av damallsvenskan träningsspelade Kristianstads DFF under lördagseftermiddagen mot tabelltvåan FC Rosengård på Malmö IP.

Slutresultatet blev 3–0 till Rosengård i en match där inget av lagen ställde upp med ordinarie lag och där flera unga spelare matchades i de båda lagen.

FC Rosengård–Kristianstads DFF 3–0 (2–0)

Rosengård: Iva Landeka, Ebba Wieder, Jenna Hellstrom.

UPPDATERAD

Efter en ganska jämn första halvlek som slutade 2–0 till Rosengård tog Malmölaget över taktpinnen rejält i andra. Men trots stort bollinnehav för hemmalaget lyckades Kristianstadtjejerna hålla siffrorna nere.

– Rosengård förde spelet, vann fler dueller och ville mer än oss i dag. I andra halvlek bytte vi in flera unga spelare. Det var viktigt för dem att få matchtempo mot ett så pass kvalificerat motstånd. Även Rosengård matchade en del yngre spelare, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Är det något du tycker fungerade särskilt bra i dag?

– Nej. Men jag är nöjd med att flera av våra unga spelare fick chansen att spela. De tog plats och de ville visa upp sig.

En av de unga spelarna som fick visa upp sig var KDFF:s andramålvakt Johanna Henriksson som dittills under säsongen inte hade spelat en enda match med A-laget.

– Nu spelade hon hela matchen och det var väldigt viktigt för henne att få en hel match. Det ger henne erfarenhet och trygghet inför fortsättningen, säger Gunnarsdottir, som nu efter EM har två veckor på sig att samla ihop truppen och komma i höstform.

En annan ung spelare var Åhus IF:s 15-åriga mittfältare Saga Jontoft, som fick runt 40 minuters speltid i den andra halvleken; hennes andra träningsmatch med KDFF (har mött IFK Kalmar en gång med KDFF).

– Det var jättekul men ett helt annat tempo än vad jag är van vid, säger Jontoft och skrattar.

Hon tränar med KDFF två dagar i veckan och ska i höst försöka nå damtvåan med Åhus IF innan hon i vinter skriver på för KDFF.

Annars väntar hon just nu på besked om hon kommer med till landslagslägret den 20-24 augusti, där F16-landskamp mot Norge väntar. Framöver finns där EM-kval i november att sikta mot för Åhus IF-spelaren.

Någon ytterligare träningsmatch är inte inplanerad innan KDFF:s omstart i damallsvenskan hemma mot Djurgårdens IF den 19 augusti.