Annons

KDFF-talang målskytt – Skåne stormar fram mot finalspel

Fotboll/Kristianstad • Publicerad 20 januari 2018
Louise Berg.
Louise Berg.Foto: Fredrik Jalhed

I helgen är Skånes distriktslag på både tjej- och pojksidan (födda 2001) i Jönköping och spelar distriktsslutspel. Det handlar om trelagsgrupper där ettan går till finalspelet senare i år.

I Cup Kommunal inledde Skånes tjejer med att 4–0-besegra Västergötland. Där kan vi notera att Kristianstads DFF-spelaren Louise Berg, som i ursprungstruppen var reserv på hemmaplan, blev målskytt när hon satte 2–0-målet i den 56:e minuten.

Annons

Berg fanns med i startelvan – vilket även två andra KDFF-spelare gjorde – nämligen landslagsspelarna Kajsa Törnkvist och Saga Jontoft.

Dessutom hade KDFF med Milla Larsson i matchtruppen. Hon inledde matchen som ersättare.

Dock fick KDFF-spelaren Annie Särnblad tacka nej till spel i slutspelet på grund av en lårskada.

På söndagseftermiddag, klockan 12.30, väntar gruppfinal för Skåne. Då ställs Skåne mot Värmland – där ett oavgjort resultat räcker för att ta sig till finalspelet.

Även Skånes killar har ett superläge för att ta sig till finalspelet i PostNord Cup. I första matchen i Jönköping vann man enkelt med 5–2 mot Södermanland. Där fanns Kristianstad FC-talangen Mohammed Rubi Kweder med i startelvan.

Mohammed Rubi Kweder.
Mohammed Rubi Kweder.Foto: Tommy Svensson

Även för Skånes killar väntar en ren gruppfinal i sista matchen mot Halland. Den matchen börjar klockan 10.15 på söndagsförmiddagen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons