KDFF straffat i Stockholm – tog ändå in poäng på topplagen

Kristianstads DFF var på väg mot en viktig skalp mot Djurgården – men till slut fick topplaget bara med sig en poäng från matchen efter att Djurgården kvitterat till 1–1 på en straffspark i den 85:e minuten.
Kristianstad • Publicerad 1 juli 2018
Det blev 1–1 mellan Djurgården och Kristianstads DFF på söndagseftermiddagen.
Det blev 1–1 mellan Djurgården och Kristianstads DFF på söndagseftermiddagen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kristianstads DFF var på väg mot en mycket rättvis och viktig seger på Stockholms Stadion. Men i den 84:e minuten blev Josefine Rybrink olyckligt inblandad i en duell i eget straffområde när hon tryckte ner Djurgårdsspelaren Portia Boakye.

Domaren Pernilla Larsson pekade på straffpunkten och därifrån gjorde inte Alida van den Bulk några misstag och satte bollen i mål fram till 1–1.

Både KDFF, där bland annat Ogonna Chukwudi och Therese Ivarsson hade kanonlägen att göra 2–1, och Djurgården hade chanser i slutminuterna. Men det blev inga fler mål i matchen.

Annars var det här KDFF:s match spelmässigt.

Under stora delar av matchen hade KDFF full kontroll på matchen, men laget hade svårt att få till de heta chanserna. När det väl var någon som hotade i Djurgårdens straffområde så var det oftast Amanda Edgren och Ogonna Chukwudi.

Det tog långt in i andra halvlek innan KDFF fick hål på bottenlaget Djurgården. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde Becky Edwards lyfta fram bollen till Alice Nilsson som behärskat petlobbade in ledningsmålet.

Trots att det inte blev tre poäng på Stockholms Stadion för KDFF:s del så knappade laget in på toppduon Piteå och FC Rosengård, som båda överraskande förlorade i den här omgången mot Vittsjö, respektive Hammarby.

I tabellen ligger KDFF på en fjärdeplats, fem poäng efter serieledaren Piteå.