KDFF vände och vann mot Valur – Edgren imponerade

Kristianstads DFF vände 0–1 till 2–1 mot isländska Valur. Bakom vändningen låg framför allt Amanda Edgren, som själv gjorde 1–1 och sedan låg bakom 2–1 som en Valur-spelare slog in i eget mål.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 25 mars 2018
Tine Schryvers spelade från start men byttes ut i paus.
Tine Schryvers spelade från start men byttes ut i paus.Foto: Bosse Nilsson

Valur, som lär vara med och utmana om titeln hemma på Island, överraskade KDFF sitt fysiska spel. Och trots att hemmalaget hade ett stort spelövertag skapade man inte mycket som kunde kvalificeras som målchanser i den första halvleken. I stället var det gästerna som tog ledningen genom en lobb efter dryga halvtimmen när Brett Maron hamnade snett.

– Vi brukar vara det fysiska laget på planen. Nu fick spelarna se ett isländskt lag som var mer fysiska. Vi hade lite svårt att hantera det i första halvlek, säger KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir efter mötet med sin förra klubb.

Elisabet Gunnarsdottir.

Men i den andra halvleken lyckades KDFF omsätta sitt bollinnehav till fler målchanser. Man vände på triangeln på innermittfältet och flyttade upp Rita Chikwelu ett steg i banan.

Då satte man också Valur under mer distinkt press.

Och så hade man Amanda Edgren. Yttermittfältaren var hemmalagets klart bästa spelare och kvitterade också till 1–1 med ett klassavslut efter 60 minuter.

bild 1/5

Unga talangen Evelina Duljan byttes in i paus (i stället för Tine Schryvers) och tillsammans med Edgren låg hon också bakom 2–1. Duon stressade fram ett misstag i Valurs backlinje som ledde till ett självmål. Och efter det målet var det närmare 3–1 än 2–2.

Efter matchen var även Elisabet Gunnarsdottir klar över Amanda Edgrens betydelse.

– Hon gjorde det bra i dag. Hon har jobbat med att höja sin lägstanivå och bli jämnare och när hon lyckas med det är hon en klasspelare. Kan hon göra fler sådana här matcher kommer hon att bli ännu viktigare för oss, säger ”Beta”.