KDFF:s glädjebesked: Landslagsback stannar

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Mia Carlsson.
Foto:Tommy Svensson
Mia Carlsson.

Hon lockades av en ny utmaning – men så blir det inte. Landslagsbacken Mia Carlsson förblir KDFF trogen även över kommande säsong.

Det blir en tionde säsong i Kristianstads DFF för landslagsbacken Mia Carlsson. På fredagsmorgonen blev det officiellt att Carlsson skrivit på ett nytt kontrakt med KDFF över säsongen 2018.

– Mia är en spelare som bara blir bättre och bättre. En fantastisk säsong har gjort henne till A-landslagsspelare igen, vilket hon verkligen förtjänar. Hon är en spelare som andas och lever KDFF, överallt. Vi är mycket tacksamma och glada över att vi nått en överenskommelse om ytterligare ett år i KDFF-tröjan, säger KDFF:s sportchef Henrik Nygren i ett pressmeddelande.

Den 27-årige vänsterbacken har fått stort förtroende av nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson, vilket har glatt KDFF-tränaren Elisabet "Beta" Gunnarsdottir.

- Mia tog det efterlängtade klivit in i A-landslaget i år efter en mycket bra säsong, i en ny position som vänsterback. Hon är en klubbikon med sina nio år i klubben. En nyckelspelare både på och utanför planen. Vi ser fram emot att utveckla henne ytterligare I den nya positionen, samtidigt som hon gör sin tionde säsong i KDFF-tröjan, säger "Beta".