Kevin: Jag behöver något nytt

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Kevin Carlsson byter mot Mjällby AIF mot FK Karlskrona.
Foto: Jonas Gustafsson
Kevin Carlsson byter mot Mjällby AIF mot FK Karlskrona.

Åsums BK-fostrade och landslagsmeriterade Kevin Carlsson är nästa Mjällby-spelare som går till FK Karlskrona.

På torsdagen bekräftades övergången.

– Jag kände att jag behöver något nytt. Och det var inga hard feelings varken från mig eller Mjällby utan vi önskade varandra lycka till, säger Kevin Carlsson till Blekingesport.

Han nobbade Mjällby AIF:s kontraktsförslag och redan i tisdags avslöjade Blekingesport att Kevin Carlsson, med 14 U-landskamper på meritlistan, hade långt gångna förhandlingar med FK Karlskrona.

På torsdagen blev övergången officiell och 20-åringen från Åsum utanför Kristianstad har skrivit ett tvåårskontrakt med konkurrenten i öst och flyttar från Sölvesborg till Karlskrona.

– Jag har fått en lägenhet mitt inne i stan. Det ska bli kul, en total nystart både med fotbollen och allt annat, säger Kevin till Blekingesport.

Kevin Carlsson har Åsums BK som moderklubb och kom till Mjällby AIF:s akademiverksamhet via Nosaby IF. Han spelade i Mjällby i sex säsonger, de senaste två i division I, och är i grunden en central mittfältare som har skolats om till högerback.

Han startade samtliga matcher under 2016, men var skadad i inledningen av den gångna säsongen och debuterade i startelvan först i omgång tio mot Rosengård. Mot slutet fick han allt svårare att försvara sin högerbacksplats och i kvalet mot Örgryte valde tränaren Jonas Andersson i stället Joel Nilsson som ytterback.

Kevin blir den tredje spelaren från Mjällby som på kort tid valt att skriva på för FK Karlskrona. Tidigare har även forwarden Joel Enarsson och mittfältaren Nassir El Aissati gått samma väg.

– Jag kan bara snacka för mig själv. FKK var den klubb som visade mest intresse för mig och det känns som sagt rätt att testa något nytt, säger Kevin Carlsson till Blekingesport.

Karlskronas sportchef Peter Christenson beskriver sitt färska nyförvärv som en grym lagspelare med passningsspelet och positionsspelet som största tillgångar.