Det blev gulsvart seger i söndagens derby på Kristianstads fotbollsarena. Mjällby vann med 2–1 och tog därmed en viktig seger i toppstriden. KFC:s Andreas Grahm reducerade i den 85:e minuten, men någon kvittering mäktade aldrig KFC med.
– Vi vaknade för sent, vi gör inte det jobbet som krävs för att vinna en sån här match, suckar Andreas Grahm efter derbyförlusten.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2018

Matchens första chans var Mjällbys då Mirza Halvadzic fick ett öppet läge inne i straffområdet, men precis när han skulle skjuta kom ett KFC-ben emellan och täckte undan skottet.

I 12:e minuten hade Andreas Grahm ett fräsande skott som tvingade Mjällbys målvakt Jesper Johansson. På den efterföljande hörnkavalkaden fick sedan Armin Aganovic ett jätteläge att göra 1–0 med pannan men hans nick tog på en Mjällbyspelare och smet utanför.

Matchens första mål kom i den 26:e minuten då Mirza Halvadzic hittade Jacob Bergström med en elegant djupledsboll, Bergström avslutade kallt med ett skott vid sidan av Joel Hallgren i KFC:s mål.

– Vårt mittfält går helt bort sig de tilläts ställa om. Man får inte agera så mot ett sånt bra motstånd, säger KFC-tränaren Besnik Llazani.

Efter det gick matchen i stå och både tempot och spelkvaliteten sjönk betänkligt.

KFC hade problem att suga fast bollen i offensiven och anfallen blev både korta och rumphuggna.

Hemmalaget fick sedan sämsta tänkbara start på den andra halvleken. I 52:a minuten snurrade Bubacarr Jobe upp Paulo Ippolito och sköt ett vasst skott som Joel Hallgren inte kunde hålla, på returen störtdök Mirza Halvadzic och kunde enkelt rulla in 2–0 till Mjällby.

– Men återigen är det vi som ger bort bollen. Det är till och med vi som har läge att göra något i offensiv väg, men i stället väljer vi fel och då kan Mjällby vända på spelet, säger Besnik Llazani.

Efter en timmes spel försökte KFC-tränaren Besnik Llazani få till ett trendbrott när han bytte in Sebastian Nanasi i stället för Ahmed Hassan. Sju minuter senare kom en annan egen produkt in, Mohammed Kweder, men inte heller ungtupparna lyckades få till en vändning.

KFC kom fram till Mjällbys straffområdet, sedan hände precis ingenting.

I den 85:e minuten fick vi dock lite nerv i matchen då Andreas Grahm nådde högst och reducerade till 1–2 med huvudet.

KFC flyttade upp mittbacken Armin Aganovic i en sista desperat kvitteringsjakt men den jakten blev resultatlös. Emmanuel Okine fick ett bra nickläge efter en högerhörna men hans nick träffade inte mål.

– Vårt reduceringsmål kom lite för sent. Det kändes som att vi tappade lite efter deras andra mål och jag kände mig ganska ensam där uppe, säger Andreas Grahm.