Annons

Mardrömsstart för KFC på nya arenan: ”Hittar inte ord”

Hemmapremiären på nyinvigda Kristanstads fotbollsarena blev en riktig flopp för Kristianstad FC. Nykomlingen Lunds BK vann med matchens enda mål efter att KFC dominerat matchen från början till slut. Men den här sporten går som bekant ut på att göra mål…
– Den gör ju det, och Lund hittade målet i dag, det gjorde inte vi, sa KFC-forwarden Andreas Grahm, som hade svårt att sätta ord på sin besvikelse.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 14 april 2018 • Uppdaterad 15 april 2018
Guido Barreyro och KFC fick lämna hemmapremiären tomhänta.
Guido Barreyro och KFC fick lämna hemmapremiären tomhänta.

Kristianstad FC dominerade totalt i den första halvleken och spelade en småtrevlig fotboll. Chanser skapades också, dock utan resultat.

Guido Barreyro hade ett riktigt bra nickläge som han borde fått på mål och förutom det hade han en del halvbra lägen med huvudet.

Annons

Även Andreas Grahm och André Kamp hade chanser inne i boxen men var en smula för omständliga när de skulle avsluta.

KFC:s Maxi Cabana slog flera fina inlägg från sin vänsterkant och han var pigg under främst den första halvleken.

Men i den 56:e minuten drog Lund släggan i huvudet på KFC när mittbacken Martin Overgaard nådde högst på ett långt inkast och nickade in ledningsmålet bakom Joel Hallgren.

KFC tappade geisten och huvudena efter det och det var inte förrän i den 79:e minuten som chanserna uppenbarade sig. Men då hettade det å andra sidan till rejält.

Inom loppet av tio sekunder lyckades KFC träffa virket inte mindre än tre gånger.

Tränaren Serdar Dayat slet sitt hår på sidlinjen och han trodde inte det var sant när bollen vägrade gå in. Det trodde inte Andreas Grahm heller.

– Jag tycker den trippelchansen säger det mesta om den här matchen, jag har svårt att sätta ord på mina känslor just nu, sa en märkbart nedstämd Andreas Grahm.

Sista chansen till kvittering fick mittbacken Armin Aganovic som framnickad av Fernando Moreyra nickade utanför från målområdeslinjen.

Förlusten var den andra raka för KFC och trots att man inlett serien med möten med två nykomlingar (Eskilsminne och Lund) har man inte tagit en enda poäng och bara gjort ett mål trots ett stort bollinnehav i båda matcherna.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons