KFC och sportchefen går skilda vägar

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Anders Swahn.
Foto:Tommy Svensson
Anders Swahn.

I fredags fick tränaren Joakim Persson sparken. Under måndagen blev det också klart att sportchefen Anders Swahn lämnar Kristianstad FC.

I fredags sparkades Joakim Persson och efter ett möte på måndagseftermiddagen kom alltså nästa avsked från Kristianstad FC.

Enligt klubbens ordförande Lars Åkerman var parterna överens om att gå skilda vägar.

– Det har varit stora förändringar under de senaste månaderna och då kände Anders att han inte längre var motiverad. Det förstår jag och det är viktigt att alla känner sig motiverade, säger Lars Åkerman till Bladetsporten.

Slutar han på ert eller eget initiativ?

– Det var ett gemensamt beslut. Det har varit rätt stora förändringar och vi försöker bygga en stabil grund. Då blir det kanske inte exakt samma arbetsuppgifter som han har haft tidigare, säger Åkerman.

Kristianstad FC skriver i ett pressmeddelande att klubben inte kommer att tillsätta en ny sportchef. Swahns arbetsuppgifter kommer i stället att tas över av ideella krafter och två månader tillbaka är Serdar Dayat fotbollsansvarig i KFC.

Tidigare under måndagen var Bladetsporten i kontakt med Anders Swahn, som då var fåordig om vad mötet med ledningen i KFC skulle handla om.

– Jag kommenterar ingenting kring det här med "Jocke" innan mötet eftersom jag inte vet något, säger Swahn.

Är det inte konstigt att inte sportchefen vet något om det?

– Det är dina ord.

Vad ska mötet handla om?

– Det har jag ingen uppfattning om.

Bladetsporten sökte Anders Swahn även efter mötet men han hade då stängt av sin telefon.