KFF och Hässleholm möter Malmö FF

Sport Artikeln publicerades

FOTBOLL KRISTIANSTAD I sommar, den 15 juli, blir det fotbollsfest på Kristianstads IP. Malmö FF möter en kombination av Kristianstads FF och IFK Hässleholm.

– Ett unikt samarbete mellan klubbarna, säger KFF:s marknadsansvarige Peter Malm.
– Lennart Månsson ringde mig dagen efter förlusten i derbyt, smällen sved inte värre än så alltså, och frågade om vi skulle göra det här ihop. Det är en kul grej och kanske ett unikt tillfälle...
Malmö FF ligger på träningsläger i Åhus under vecka 29 och på tisdagen den 15 juli kommer man alltså att möta en kombination av spelare från Kristianstads FF och IFK Hässleholm.
– Det kan förhoppningsvis bli ett riktigt bra lag. Vi ska ta ut åtta spelare och Hässleholm åtta. Marek Skurczynski och Peter Persson coachar laget tillsammans, berättar Malm, som hoppas på en riktig publikfest.
– Det tycker jag att det har alla förutsättningar att bli. Malmö FF, kanske det populäraste allsvenska laget i stan, tror jag är bättre än ett halvtaskigt engelskt lag, säger Malm.
Vecka 29 är det mycket idrottsfolk i trakten. Åhus Beachhandboll Festival pågår för fullt och det ger ungdomarna där en chans att se ett allsvenskt fotbollslag.
– Vår första tanke var faktiskt att spela matchen på Åhus IP, men planen där är för dålig, säger Peter Malm.

Jonas Nilsson