KFUM värvar OS-dansk

Sport Artikeln publicerades

KFUM Kristianstad rustar för superettan och värvar två danskar. Mest meriterad är OS-bronsmedaljören Finn Tugwell. ”Tidigare har vi varit sårbara”, säger ordföranden Magnus Forsberg.

KFUM Kristianstad tog sig upp till superettan med minsta möjliga marginal. Nu spetsar man truppen i hopp om att hålla sig kvar.

Finn Tugwell, 37, och Mikkel Hindersson, 23, är de båda danskarna som kommer att förstärka KFUM. Finn Tugwell har bland annat ett OS-brons i dubbel på meritlistan, men har även spelat i både VM och EM. 2004 i Aten slog Tugwell och dubbelpartnern Michael Maze ut Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson i kvartsfinalen.

Nu ska han och Mikkel Hindersson, som också har EM- och VM-meriter, hålla Kristianstad kvar i superettan.

– Det roligaste var att de verkligen ville komma hit. De visste att KFUM var en bra förening med ordning och reda, säger KFUM-ordföranden Magnus Forsberg.

Tugwell representerade Roskilde förra säsongen medan Hindersson spelade i Virum-Sorgenfri. Duon kommer att fortsätta spela i Danmark, men KFUM hoppas att man kan använda sina nyförvärv i de flesta matcherna under säsongen.

– Det kommer att bli lite kors och tvärs med deras schema och sedan ska ju Finn spela färdigt i Europacupen innan han kommer till oss, säger Forsberg.

Kommer lägligt

KFUM:s seniortrupp bestod i fjol bara av fyra spelare: Daniel Engblom, Andreas Engblom, Kim Nilsson och Jimmy Thai. Därför kommer förstärkningarna minst sagt lägligt.

– Det kommer att bli en diskussion om vilka som ska spela, men vi har varit väldigt sårbara när vi bara har haft fyra spelare. Ingen har kunnat vara sjuk eller skadad, konstaterar Magnus Forsberg.

Göran Nilsson i KFUM berättar att laget har saknat en given etta och länge levt på sin jämnhet.

– Vi har gjort den här satsningen för att vi ska kunna klara oss kvar. Sedan hoppas vi så klart att någon av de yngre killarna kan få ett genombrott den här säsongen, säger Nilsson, som hoppas att seniorlaget blir något att se upp till för klubbens omkring 150 ungdomsspelare.

Premiär 21-22 september

Magnus Forsberg:

– Vi är nöjda och nu har vi åtminstone gett oss själva chansen.

Finn Tugwell är 116:e på Europarankingen och Mikkel Hindersson är rankad 176:a.

Superettan inleds helgen den 21-22 september då KFUM Kristianstad har hemmamatcher mot SUIF ungdom och BooSpåret BTK (farmarlag till elitserielaget Spårvägen).