KHK får spela dubbelt hemma

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Lasse Ottosson

När Kristianstad HK spelar sina första matcher i Europa blir det dubbla matcher på hemmaplan.

– Vi gör en bra ekonomisk deal, säger KHK:s starke man Sten Ravhed.

Bladetsporten skrev om planerna redan i slutet av augusti.

För en tid sedan blev det också bekräftat att Kristianstad HK kommer att spela sina två första matcher i Challenge Cup – på hemmaplan – detta efter önskemål från det belgiska laget. Matcherna är också historiska för KHK då det är den unga klubbens debut i Europasammanhang.

Matcherna kommer att spelas i Idrottshallen 18-19 november, lördag (18.00) och söndag (17.00).

– Jätteroligt, och matcherna passar perfekt i schemat då vi har Skuru borta (11 november), H65 Höör hemma (15 november) och sedan matcherna i Challenge Cup. Efter det är vi fria till den 20 december (VM-uppehåll), säger KHK:s starke man Sten Ravhed.

Och genom att ha båda matcherna på hemmaplan så sparar ni pengar?

– Vi delar på kostnaderna och gör en bra ekonomisk deal. Sedan vill vi ju ut och spela matcher i Europa för att få erfarenhet, förhoppningsvis går vi ju vidare, säger Ravhed.

KHK, som har inlett SHE med två segrar, har haft både Asli Iskit och Lucie Satrapova iväg på landslagsuppdrag under EM-kvaluppehållet.

På lördag är dags för hemmamatch mot Skara i SHE, ett samarrangemang med IFK, som senare under kvällen möter tyska Bundesligajätten Rhein–Neckar Löwen i Champions League.

– Vi kommer att ha dörrarna öppna mot arenan, så de som vill som ta sig en öl kan göra det. Sedan är det lite billigare att komma in för de som har IFK-kort. Vi hoppas på att det ska komma 1 000-1 500 till matchen, säger Sten Ravhed.