KHK föll – i sista matchen

Beachhandboll Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

Kristianstad HK hade gått som tåget i klassen Flickor födda 2003.

Vinst i alla matcher fram till finalen, men väl där var H43 numret större.

KHK fick en riktig tung start och låg under med 1-5 efter bara några minuter. H43:s målvakt svarade för flera räddningar och även om KHK-tjejerna kom tillbaka så var H43 för starka för att rubbas och segersiffrorna skrevs till 11-8.

Trots guldmissen kan KHK se tillbaka på en bra turnering.

– Tjejerna har gjort en fantastisk turnering. Vi har en stor trupp med väldigt träningsvilliga och ambitiösa tjejer som verkligen brinner för handboll. De tycker handboll är det bästa som finns och det är en ynnest att få träna dessa spelare, säger Kristianstad HK:s ledare Magnus Holmgren. För två år sen vann KHK guldet och ifjol blev det respass efter semifinalen.

– Nu tog vi revansch genom att ta oss till final igen. Tjejerna var motiverade även om det är en lek i sanden. Det är både roligt och utvecklande att spela en annan sorts handboll, säger Holmgren och berättar att spelarna brukar träna en del beachhandboll om somrarna och samlat på sig en hel del rutin. Något som syntes i semifinalen mot Spånga där KHK avgjorde i slutsekunden på ett iskallt sätt.

– Vi blev aldrig stressade fast vi tappade ledningen utan spelade lugnt och metodiskt. På slutet visste vi att det gällde att ta ett bra läge och inte avsluta för tidigt.

– Jag tycker detta är en fantastiskt härlig turnering och en avslutning på säsongen av högsta klass, avrundar Magnus Holmgren.

Fakta

Flickor 03

FINAL

Kristianstad HK–H43 Lund 8–11

Visa mer...