KHK-spelare uttagen i historisk landslagstrupp

Beachhandboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Caroline Månsson, Louise Neidenström och Mikaela Johansson.
Foto: Tommy Svensson
Caroline Månsson, Louise Neidenström och Mikaela Johansson.

För första gången någonsin ska det spelas officiella beachhandbollslandskamper på svensk mark. Och med i den svenska damtruppen finns bland andra Caroline Månsson från Kristianstad HK. Även de tidigare KHK-spelarna Louise Neidenström och Mikaela Johansson är uttagna.

Den 7 och 8 juni kommer det att bli dubbelmöte med Norge på både herr- och damsidan. Matcherna spelas i Ulricehamn och är alltså de första officiella landskamperna i Sverige.

På damsidan kommer laget att coachas av Victor Ericson och Jonas Wrang och med i truppen finns alltså tre spelare med koppling till Kristianstad HK. Caroline Månsson, som har spelat i laget den här säsongen, målvakten Louise Neidenström, som lämnade inför säsongen, och Mikaela Johansson, numera i Skara, är alla uttagna.

– De norska damerna har vi mer koll på eftersom de var på VM förra året och tog silver. De spelar en väldigt bra beachhandboll och blir en härlig utmaning, säger herrarnas förbundskapten Heléne Bernhardtz, som även varit med i uttagningsprocessen på damsidan.

För herrarna är dubbelmötena med Norge uppladdning inför sommarens EM i Polen. Damerna är däremot inte kvalificerade till EM.

Fakta

Trupperna till mötena med Norge

Herrar: Peter Stelleck, Göteborg BHC, Rasmus Dovsjö, Kuststaden HK, Jesper Knutsson, Göteborg BHC, Henrik Dahlberg, Göteborg BHC, Martin Käck, Kävlinge HK, Niklas Ekberg, Göteborg BHC, Christoffer Mässing, Göteborg BHC, Samuel Dahlin, Borlänge HK, Erik Wessberg, Göteborg BHC, August Elmberg, Göteborg BHC, Hampus Dahlqvist, Torslanda HK.

Damer: Emmy Erixon, Borlänge HK, Tuva Lundén, Borlänge HK, Caroline Månsson, Kristianstad HK, Louise Neidenström, Kristianstad HK/Skara, Madelene Gustafsson, OV Helsingborg, Lovisa Kardell, Skara HF, Mikaela Johansson, Skara HF, Maja Cedergren, Torslanda HK, Isabelle Svahn, Göteborg BHC, Lina Barksten, Kärra HF.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.