KIK agerar efter skadan på Sterner – plockar in ny center

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Jonathan Rodensjö.
Foto: vikhockey.se
Jonathan Rodensjö.

Kristianstads IK agerade blixtsnabbt efter den konstaterade knäskadan på centerstjärnan Robin Sterner.

Under tisdagen presenterades nyförvärvet Jonathan Rodensjö – en 20-årig forward som ansluter från Lindlöven och som har skrivit på för KIK för resten av säsongen.

– En stabil tvåvägscenter, säger KIK:s sportchef och tränare Mikael Gath.

KIK har haft en hel uppsjö med skador den här säsongen.

I fredags var det dags igen då Robin Sterner, som bland annat gjorde hattrick i allettanpremiären mot Kallinge, åkte på en knätackling.

Vid måndagens undersökning slogs det fast att Sterner drabbats av en skada på ett inre ledband i ena knäet och blir borta fyra till sex veckor, det vill säga med största sannolikhet hela allettan.

KIK har nu agerat och under tisdagen presenterade man ett nyförvärv i form av Jonathan Rodensjö, en 20-årig forward som är klar för resten av säsongen.

– Han behöver jobba upp självförtroendet lite, men han har gjort två träningar med oss och det har sett bra ut. På sikt hoppas vi att han kan växa ut till en stabil och nyttig tvåvägscenter, säger Mikael Gath.

Rodensjö kommer närmast från division I-laget Lindlöven, dit han varit utlånad från allsvenska Västervik. Hans moderklubb är Järfälla men han gick som junior till Linköping där han bland annat bokförts för 13 SHL matcher. Den här säsongen inledde han i allsvenskan med Västervik, där det blev 16 allsvenska matcher innan han lånades ut till Lindlöven.

För KIK:s del väntar närmast match i allettan på onsdag kväll, då man möter Huddinge på bortais. I den matchtruppen kommer Jonathan Rodensjö att ingå.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.