KIK avvaktar med de sista trupplatserna

Ishockey/kristianstad Artikeln publicerades
KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson.
Foto:Lasse Ottosson
KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson.

KIK har fortfarande några platser att fylla i truppen – men KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson tar det med ro.

– Det kan dröja långt in i augusti innan det är klart, säger han.

Det var i fredags som beslutet kom om att IK Pantern får vara kvar i hockeyallsvenskan efter att ha överklagat domen om nedflyttning.

Det innebar samtidigt att Kristianstads IK stannar kvar i hockeyettan.

Under drygt en veckas tid jobbade KIK parallellt med ett allsvenskt spår.

Sportchefen och assisterande tränaren Joakim Johansson upplevde en intensiv period med många samtal från agenter gällande spelare, som skulle kunna vara aktuell om KIK skulle få allsvensk status.

– Från onsdagen till det första beskedet kom tills det sista (i fredags) så var det ett sjukt tryck. Det är lite märkligt hur intensivt det blir vissa dagar med alla som jobbar inom hockeyn och media. Det måste ha varit likadant för Pantern, säger Joakim Johansson.

Efter besvikelsen i fredags har KIK skiftat fokus mot säsongen i hockeyettan.

Just nu innehåller truppen två målvakter, sex backar och elva forwards. Joakim Johansson känner inte att det är någon stress med att fylla de sista trupplatserna.

– Tanken är att en forward och en back ska in. Men vi känner ingen brådska. Malte (Sjögren) kom till exempel in på tryout i slutet av augusti i fjol precis före hemmacupen. Vi får se vad som händer, det kan dyka upp spelare tidigare än så. Vi söker efter två spelare som passar in i rollerna, säger Johansson.

Fick du tacka nej till spelare som var aktuella för spel i hockeyettan medan ni väntade på beslut i ”Pantern-gate”?

– Det blev lite konstigt där under några dagar, men samtidigt fullt naturligt med tanke på hur situationen utvecklade sig. Men det är inget som har fördröjt eller förändrat hur processen med aktuella spelare har gått.

På onsdagen körde KIK-spelarna som är i Kristianstad det sista kollektiva fyspasset – nu väntar fyra veckors ledighet – innan det är dags för ispremiären söndagen den 6 augusti. Efter det rullar träningsmatcherna i gång, KIK möter allsvenska IK Oskarshamn i första träningsmatchen.

Fakta

Så ser KIK:s försäsong ut

Kristianstads IK spelar tio träningsmatcher innan det är dags för seriepremiären i hockeyettan södra borta mot Hanhals den 17 september.

Så här ser KIK:s försäsongsschema ut: 10 augusti: IK Oskarshamn–KIK (19.00).

18-19 augusti: Miniläger i Danmark med två matcher på schemat: 18 augusti: Rödovre–KIK (19.00). 19 augusti: Rungsted–KIK (15.00).

23 augusti: KIK–Nybro (19.00).

29 augusti: KIK–Halmstad (19.00).

1–3 september: Träningsturnering i Kristianstad med fyra lag:

KIK, Västervik, Kallinge/Ronneby och Västerås. KIK:s cupschema:1 september: KIK– Västerås (19.30). 2 september: KIK–Kallinge (18.00). 3 september: KIK–Västervik (17.00).

8 september: KIK–Tyringe (19.00).

13 september: Nybro–KIK (19.00).

Seriepremiär den 17 september borta mot Hanhals (16.00).

Visa mer...