Annons

KIK-center skadad – blir borta i flera veckor

Troja/Ljungby-lånet Elias Edström fanns inte med i KIK:s laguppställning mot Väsby. Centern skadade sig på en träning tidigare i veckan och kan nu bli borta i uppåt en månad.
– Jag mår helt okej, men vill tillbaka så snabbt som möjligt, säger Edström till Bladetsporten.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 18 januari 2018
Elias Edström blir borta i flera veckor.
Elias Edström blir borta i flera veckor.Foto: Bosse Nilsson

Kedjan med Troja/Ljungby-lånen Tobias Törnkvist och Elias Edström, samt Marcus Sirén har imponerat under den senaste tiden. Men i onsdagskvällens match borta mot Väsby spräcktes kedjan.

Centern Elias Edström, som är i KIK tills vidare, skadade sig på en träning tidigare i veckan och fanns inte med i matchtruppen mot Väsby.

Annons

– Det var en spelövning där jag kolliderade med en medspelare. Smällen tog illa på axeln och jag kan även ha dragit på mig en lätt hjärnskakning. Det är olycklig och jag har ont, men jag mår helt okej. Det är surt att det skulle hända just nu, säger Elias Edström till Bladetsporten.

Edström undersöktes på onsdagen och fick beskedet att han blir borta – dock oklart hur länge. KIK:s sportchef Joakim Johansson skriver i ett sms till Bladetsporten att det rör sig en frånvaro på ”två-fyra veckor”.

Januari är en intensiv matchperiod för KIK med nio matcher inom loppet av 23 dagar där KIK har klarat av fem av matcherna. Närmast väntar två hemmamatcher; Nybro på lördag och Vimmerby på onsdag.

Ska han ersättas eller avvaktar ni tills han är tillbaka?

”Det kommenterar jag inte i dag”, skriver Joakim Johansson.

Hittills i KIK-dressen har det blivit tre poäng (2+1) på sex matcher från Edströms klubba.

– Jag har trivts bra i Kristianstad och vill komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Edström.

Mot Väsby på onsdagskvällen fick Mikael Johansson agera som center, en roll han har haft tidigare under sin unga karriär. Mot Väsby hade KIK 13 forwards där dansken Rasmus T. Andersson agerade som extraforward.

Sedan tidigare har KIK trion Joakim Strandberg (höft), Christopher Lindholm (knä) och Roger Ohlsson (hjärnskakning) på skadelistan.

KIK, som har varvat upp i allettan södra, ligger fyra i tabellen och har endast tre poäng upp till serieledaren Huddinge – som har två matcher mer spelade än KIK.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons