Ledbandsskada för Daniel Andersson

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
KIK-centern Daniel Andersson på rygg i omklädningsrummet efter det att han skadade sitt knä under den första perioden i matchen mot Oskarshamns IK.
Foto:Daniel Svensson
KIK-centern Daniel Andersson på rygg i omklädningsrummet efter det att han skadade sitt knä under den första perioden i matchen mot Oskarshamns IK.

KIK-center blir borta i minst sex veckor.

Under torsdagens träningsmatch borta mot allsvenska IK

Oskarshamn tvingades KIK-centern Daniel Andersson lämna isen med knäsmärtor.

Lagläkaren Samuel Dencker undersökte knät på fredagseftermiddagen.

– Det är en tydlig skada på ett inre ledband. Det ser halvbra ut. Han är tidigast tillbaka om sex veckor, säger Dencker.

Det var en bit in i den första perioden i matchen mot allsvenska Oskarshamns IK som KIK:s nyckelspelare Daniel Andersson krockade med en motspelare och åkte på en smäll på det högra knät.

– Jag var lite i obalans och deras spelare ramlade över mitt knä. Det gjorde riktigt ont och jag befarade det värsta, säger Daniel Andersson.

KIK-centern fick ledas av isen och ut till omklädningsrummet för att få läkarvård.

På fredagseftermiddagen undersökte lagläkaren Samuel Dencker Anderssons skadade knä och gav Bladetsporten följande kommentar:

– Det ser halvbra ut. Han har fått en skada på ett inre ledband som är uttänjt. På måndag sätter vi på ett stabiliserande bandage som får sitta några veckor. Sedan blir det rehabträning. Vi kommer även att röntga knät, mest som en säkerhetsåtgärd. Han är tidigast tillbaka om sex veckor som jag bedömer det nu, säger Dencker.

Daniel Andersson om skadebeskedet:

– Jag är lite knäckt, faktiskt. Jag har aldrig varit långtidsskadad tidigare, jag var borta med en hjärnskakning i 1,5 vecka när jag spelade i Pantern.

Och nu är seriepremiären mot Hanhals den 17 september i fara?

– Absolut är det så, jag hoppas att jag är tillbaka tidigare än så, men jag kommer inte att stressa fram något. Mer realistiskt är att vara tillbaka till omgång tre eller fyra. Jag kommer att börja rehabträna på måndag, säger Daniel Andersson.

Daniel Anderssons skadebesked innebär att KIK får ge sig ut forwardsjakt.

– Det är inget jag vill uttala mig om, men det jag kan säga nu är att vi inte kommer att spela med elva forwards fram till seriepremiären. Men vi känner ingen brådska att få in något nu på en gång, säger KIK:s sportchef och assisterande Joakim Johansson.