KIK-fiasko efter sanslös kollaps: ”Kastar bort serieledningen”

Kristianstad Artikeln publicerades
William Wikman var en av KIK:s målskyttar i den första perioden.
Foto: Bosse Nilsson
William Wikman var en av KIK:s målskyttar i den första perioden.

Det svänger fort i hockeyns värld. Det fick Kristianstads IK bittert erfara när man tappade en 5–0(!)-ledning till 5–6-förlust i toppmötet med Huddinge.

– Vi kastar bort en serieledning på grund av att vi slutar att spela. En hockeymatch är i 60 minuter och det trodde jag killarna kände till, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Det var en sjuk match som utspelade sig i Kristianstads ishall under lördagseftermiddagen.

Kristianstads IK bjöd på propagandahockey i den första perioden och körde över toppkollegan Huddinge. 5–0-ledningen var nästan i underkant efter 20 minuter.

– Vi spelade bländande hockey. Vi sköljde över dem, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

KIK var på väg på att glida på ena skridskon mot serieledningen i allettan södra.

Men i den andra perioden slutade KIK att spela, medan Huddinge körde allt på ett kort. Den chansningen gick hem och Huddinge gjorde tre mål på sex minuter.

Det var match igen.

– I periodpausen snackade vi om att vi inte skulle ge dem något mål. Inte ge dem någon energi. Och så går vi ut och gör precis det. Det är för dåligt, säger Lusth, som tog time-out vid ställningen 5–2 i ett försök att få stopp på blödningen.

Men det hjälpte inte.

KIK såg ut att hålla 5–3-ledningen till periodpausen, men Huddinge ville annat. Mathias Franzén satte Huddinges fjärde mål och med 52 sekunder kvar av perioden tryckte Robin Sjörén in 5–5 och chockade de 1 100 åskådarna i Kristianstads ishall.

I den tredje perioden var det fördel Huddinge, medan KIK slog vakt om poängen man hade. Till slut blev det Huddinge som drog det längsta strået.

Alexander Anderberg lyfte in segermålet med tre och en halv minuter kvar av matchen.

KIK hade ett par kvitteringslägen, men det ville sig inte.

Fiaskot var ett faktum.

Och Mats Lusth skrädde inte orden direkt efter matchen.

– Vi kastar bort en serieledning på grund av att vi slutar att spela. En hockeymatch är i 60 minuter och det trodde jag killarna kände till.

Texten uppdateras.

Kristianstads IK–Huddinge 5–6 (5–0, 0–5, 0–1)

Målen: 1–0 (06.13) William Wikman (Acke Ringström), 2–0 (10.06) Simon Norberg, 3–0 (15.10) Daniel Andersson (Johan Skinnars, Måns Hansson), spel fem mot fyra, 4–0 (17.47) Acke Ringström (Mikael Johansson, Fredrik Hansson), 5–0 (19.05) Daniel Andersson (Johan Skinnars, Fredrik Hansson), spel fem mot fyra, 5–1 (23.21) Alexander Anderberg (Mathias Franzén, Fabian Lundh), 5–2 (24.14) Marcus Lissäng (Robin Sjörén), 5–3 (25.45) Björn Jonasson (Filip Norman, Martin Backholm), 5–4 (37.29) Mathias Franzén (Måns Krüger), 5–5 (39.07) Robin Sjörén (Johan Lindholm, Martin Eklund), 5–6 (56.30) Alexander Anderberg (Björn Jonasson, Filip Norman).