KIK-forward lämnar – klar för dansk klubb

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Rasmus T. Andersson blir inte kvar i KIK.
Foto: Bosse Nilsson
Rasmus T. Andersson blir inte kvar i KIK.

20-årige dansken Rasmus T. Andersson lämnar KIK. Andersson har skrivit på för den danska klubben Rungsted Seier Capital för resterande del av säsongen.

Rasmus T. Andersson värvades till Kristianstads IK från HV71:s J20-lag. Där hade dansken öst in poäng och var redo för sin för första säsong som senior.

I KIK fick dansken hyggligt med speltid i höstas, men efter jul och nyår har istiden varit minimal. När KIK under förra veckan var på turné i Norrland fanns inte dansken med i truppen.

Nu står det klart att nya äventyr väntar för 20-åringen. Det blir spel i den danska ligan där tabellsjuan Rungsted Seier Capital blir forwardens nya klubbadress, rapporterar den danska klubben på sin webbsajt.

– Vi har under en tid sökt en lösning för Rasmus. Han är i den åldern där han behöver få mycket istid och fortsätta att utvecklas. Jag önskar honom lycka till i Rungsted, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till Bladetsporten.

Rasmus T. Andersson gör sin första träning med Rungsted på torsdagen och debuten kan komma på fredag, borta mot Ålborg. Kontraktet gäller över resterande del av säsongen.

I KIK-dressen blev det 13 poäng (6+7) på 24 matcher.