KIK gjorde vad som förväntades – närmar sig spel i allettan

Kristianstads IK gjorde en stabil hemmamatch mot Mörrum och tog tre tunga poäng i jakten på en plats till allettan.
Kristianstad • Publicerad 5 december 2018
Kik jubel efter 2-0 målet mot Halmstad
Kik jubel efter 2-0 målet mot HalmstadFoto: BOSSE NILSSON

KIK-seger var nödvändigt om laget fortsatt skulle ha en stabil plats i allettan efter jul. Och seger blev det i rivalmötet med Mörrum.

Efter en mållös förstaperiod där KIK vann skotten med 12–3 kunde Victor Laz tidigt i den andra perioden få hål på Mörrumsmålvakten Sebastian Ericsson efter att ha slagit in en retur på Tony Pappilas skott i powerplay.

Målet gav KIK både självförtroende och bränsle.

KIK fortsatte att ösa på och det saknades sannerligen inte chanser för hemmalaget.

Dock dröjde det nästan till den 18 minuten av den andra perioden innan Malte Sjögren kunde prickskjuta 2–0 med ett rappt handledsskott.

I den tredje perioden bevakade KIK händelserna.

En bit in i perioden, i spel fyra mot fem, blev Johan Lundgren frispelad av Herman Hansson. Lundgren blev upphakad av en Mörrum-spelare och domaren Kristoffer Folkstrand höjde händerna över huvudet.

Straffen togs hand om av Victor Löfstedt, som hade chans att punktera matchen. Men något mål blev det inte.

Mot slutet av perioden försökte Mörrum att få in en reducering, men Joel Gistedt räddade allt.

Med tre minuter kvar tog Mörrum ut målvakten i ett sista desperat försök att komma in i matchen.

Det gick inte vägen – i stället kunde Johan Lundgren skicka in spiken i kistan till 3–0.

Avståndet ner till sjätteplacerade Nybro är fem poäng för KIK:s del. Då ska man ha i åtanke att Dalen, sex poäng bakom KIK, och Nybro möts på fredags.