KIK gör tjejsatsning: ”Finns en enorm potential”

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Christian Falk, säkerhetsansvarig hos KIK.
Foto: Tommy Svensson
Christian Falk, säkerhetsansvarig hos KIK.

Kristianstads IK vill bredda verksamheten och kommer de kommande helgerna att testa om det finns ett sug för att dra i gång flicklagsverksamhet.

– Vi måste bredda vår satsning i klubben, säger KIK:s ordförande Christian Falk.

Med start vid lunchtid på lördagseftermiddagen och två lördagar till kommer Kristianstads IK att ha öppet hus för tjejer som vill testa på att spela ishockey.

– Vi hade en diskussion inom föreningen där vi lyfte frågan. Vi fick med oss Sparbanksstiftelsen på tåget direkt. Sedan har jag och Jan Svensson utformat hur det här testet ska se ut, säger KIK:s ordförande Christian Falk.

Med sig på tåget har man 19-åriga Kristianstads IK-produkten Zelma Back, som numera spelar i Malmö Redhawks damlag. Back kommer att agera som instruktör.

Det är drop in som gäller och inga förkunskaper krävs för dessa pass. Utrustning kan man låna i hallen.

Har ni märkt av något intresse för det här?

– Vi har marknadsfört det här hårt och det finns ett sug och vi har märkt av ett intresse. Vi har fått en del glada tillrop. Vår förhoppning att det ska komma minst 10-20 tjejer, men det får gärna komma 50 för min del. Det gäller samtidigt att vara realist.

På sikt är planerna stora i KIK.

– Vi måste bredda vår satsning i klubben och själv så brinner jag enormt för det här. På sikt vill vi etablera tjejverksamhet och visionen är att ha ett A-lag i serie om något eller ett par år, säger Falk och fortsätter:

– Det finns en enorm potential och i Karlskrona som är en stad på vår nivå har det lyckats med både tjejverksamhet och damlag. Varför skulle inte vi kunna ha samma verksamhet som dem?

Jag läste att det inte kommer få vistas några pojkar eller män på läktarna under passen?

– Det är bara för tjejer och det är deras hall under de här timmarna. Inget ska få störa dem när de provar på denna underbara sport.

Vad händer efter de här passen?

– Vi får se hur stort intresset är, men vi hoppas kunna ha ett par pass till innan den här säsongen är över. Och så är drömmen att kunna dra i gång någon form av verksamhet till hösten, säger Christian Falk.