Annons

KIK i flygkaos – ändrad matchstart: Får gilla läget

Kristianstads IK:s bortamatch i allettan mot Visby/Roma har fått ändrad matchtid på grund av flygstrul.
I stället för 19.00 blir det inte nedsläpp förrän 20.45 i kväll.
– Det blir fint med en sen kvällsmatch i Visby, säger KIK-spelaren Fredrik Hansson, som inte låter allför nedslående trots förseningarna.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 2 februari 2018
Foto: Johan Nilsson / TT

KIK:s plan skulle avgått direkt från Malmö till Visby klockan 15.30, men flighten blev inställd på grund av strul med själva flygplanet.

KIK flyger i stället via Bromma och landar då först 19.10 i Visby och lagen har därför kommit överens om att flytta fram matchstarten till 20.45.

Annons

– Det är bara att gilla läget, hälsar Fredrik ”Hasse” Hansson från Sturup när vi når honom vid 16.20-tiden.

Han berättar att flyget till Bromma ska lyfta vid 17.00 och att stämningen är god trots det som har hänt.

– Sånt här kan hända när man är ute och reser. Det är bara att ställa in sig mentalt att det inte blir match förrän 20.45, det är ju lika för dem.

Även KIK-spelarnas utrustning har haft en annorlunda transport. Tidigt i morse lämnade materialarbilen Kristianstad för att sedan åka båten till Gotland. Bilen fastnade dock vid en trafikolycka i snön i Jönköping och man missade därmed båten till Visby.

– Vad jag har förstått det som så kommer vår utrustning, precis som vi, att flygas till Visby via Bromma, säger Hansson.

– Först blev det strul med vår utrustning och sen med vårt plan. Nu hoppas vi att det ska flyta på som vanligt och att vi kniper tre poäng i kväll.

Bladetsporten kommer trots den försenade matchstarten att liverapportera från matchen, precis som vanligt.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons