KIK krigade ner Vimmerby – tar upp jakten på Huddinge

Vimmerby Artikeln publicerades
Daniel Andersson (till höger) gjorde 1–0-målet mot Vimmerby.
Foto: Bosse Nilsson
Daniel Andersson (till höger) gjorde 1–0-målet mot Vimmerby.

Kristianstads IK studsade tillbaka rejält efter smällen mot Huddinge.

– I det stora hela var det en klockren bortamatch, säger KIK-forwarden Daniel Andersson, som var en av målskyttarna i 2–1-segern.

KIK var i 2–1-ledning och Vimmerby hade plockat ut målvakten Jonathan Stålberg. Det återstod mindre än en minut och hemmalaget tryckte på för en kvittering.

Då sköt en Vimmerbyspelare ett skott från blålinjen som KIK-forwarden Hampus Forsling uppoffrande täckte med ena handen.

KIK hade bestämt sig för att få med sig alla tre poängen den här kvällen Och det fick också ett smart spelande KIK, som inte skämdes för att slå en icing.

Efter matchen hade Forsling ena handen i ett ihoptejpat paket.

– Jag hoppas att inget är brutet och att det bara är ett finger som är ur led, säger Hampus Forsling, som hoppas på spel mot Dalen på fredag.

KIK-tränaren Mats Lusth:

– Fingrarna spretade åt alla håll, ändå tog Hampus tag i klubban och fortsatte spela. Det är sådant som skickar signaler till medspelarna. De signalerna fanns inte mot Huddinge, då ville ingen ta tag i det. Det här var en riktig krigarseger.

Vimmerby är svårslaget på hemmais och hade inför KIK-matchen endast förlorat en hemmamatch i allettan.

Och det var hemmalaget som pumpade på från start, men KIK, med målvakten Joel Gistedt i spetsen, höll undan och hade 0–0 efter den första perioden.

Vimmerby satte in ett hårt tryck i början av den andra perioden också, men fick aldrig utdelning. I stället växte KIK in i matchen och matchen ändrade karaktär efter Daniel Anderssons 1–0-skott i mitten av perioden.

– Jag såg att en försvarare kom mot mig och jag försökte chippa förbi pucken, sedan var det bara att skjuta snabbt, säger Daniel Andersson.

Målet var Daniel Andersson sjunde fullträff i allettan och man börjar känna igen den gänglige forwarden mer och mer efter knäskadan som gjorde att säsongsstarten flyttades fram.

– Det tog längre tid än jag trodde efter knäskadan, men jag har känt mig bra efter jul. Sedan har jag en lång kropp, som tar tid att få i gång. Sedan är det nu på säsongen som man ska vara som bäst, säger Daniel Andersson.

Ett par minuter efter Anderssons mål skickade Herman Hansson in 2–0 och det blev målet som avgjorde matchen.

För närmare än en reducering i slutperioden kom aldrig Vimmerby.

Segern innebär att KIK fortsatt är med i jakten om förstaplatsen, som innebär spel i hockeyettan-finalen. KIK är fyra poäng efter Huddinge, som dock har en match mer spelad.

KIK fortsätter veckan med hemmamatcher mot Dalen (fredag) och Väsby (söndag).

– Vi kan bara göra vårt och vinna våra matcher, säger Daniel Andersson.

Vimmerby–Kristianstads IK 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

Målen: 0–1 (28.35) Daniel Andersson (Hampus Forsling, Malte Sjögren), 0–2 (32.07) Herman Hansson, 1–2 (53.48) Petter Runesson (Pelle Ström, Jesper Kokkonen).