Annons

SHL-meriterad forward till KIK

Bik Karlskoga-backen David Suvanto blev klar tidigare under dagen. Sent på fredagskvällen blev det klart att även Leksandsspelaren William Wikman ansluter till Kristianstads IK inför toppmötet med Huddinge.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 9 februari 2018
William Wikman förstärker KIK.
William Wikman förstärker KIK.Foto: Thomas Johansson/TT

Kristianstads IK har på grund av skadekaos varit på spelarjakt de senaste dagarna.

I allsvenska Karlskoga fick man napp på backen David Suvanto som spelar med KIK mot Huddinge (lördag) och VImmerby (onsdag).

Annons

Nu är det även klart att KIK lånar in 20-årige William Wikman från det allsvenska topplaget Leksands IF.

– I samråd med William Wikman och hans agent har vi tillsammans kommit fram till den här lösningen att William slutför säsongen i Kristianstad där han kommer få en mycket bra roll i laget, säger Leif Carlsson, sportsligt ansvarig i Leksand, till Leksands hemsida och fortsätter:

– William och hans agent önskar mer speltid och konkurrensen hos oss är stenhård just nu. Den här lösningen blir riktigt bra för William och han kommer att utvecklas mer än vi kan garantera här hos oss.

20-åringen gjorde 15 SHL-matcher och fyra mål i Leksand i fjol, men har haft det tyngre poängmässigt den här säsongen. Nu är tanken att han ska få fart på grejerna i KIK.

Lånet gäller alltså för resterande del av säsongen och startar med omedelbar verkan.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons