Annons

KIK nära spel i hockeyettan-finalen: Bara att älska läget

KIK gjorde en nästintill prickfri bortamatch i Nybro.
Nu har laget ett drömläge att nå hockeyettan-finalen. Det är bara matchbollen som ska slås in.
– Det är bara att älska läget och köra på, säger KIK-backen Fredrik Lindblom.
Nybro • Publicerad 21 februari 2018
Daniel Andersson (mitten) gratuleras efter sitt 3–1-mål i öppen kasse.
Daniel Andersson (mitten) gratuleras efter sitt 3–1-mål i öppen kasse.Foto: Henrik Eriksson

KIK-backen blandade och gav i 3–1-segern mot Nybro. I början av den andra perioden åkte han olyckligt på en puck out-utvisning vilket gav Nybro ett fem mot tre-läge som man utnyttjade fram till 1–1.

Där och då var Fredrik Lindblom en syndabock.

Annons

– Jag tycker det var ett dåligt domslut. Pucken tar klockrent på hans klubba (Nybrospelare), säger Fredrik Lindblom och suckar.

Senare i mellanperioden var den formstarke backen desto gladare. Hans höstlöv från blålinjen passerade Nybromålvakten Hugo Fagerblom. Ett mycket viktigt KIK-mål när matchen stod och vägde.

– Jag sköt där det är ledigt. Jag tror att den styrde på en av deras spelare. Det var väldigt skönt att få göra det målet efter att ha åkt på den där utvisningen tidigare, säger Lindblom.

I den tredje perioden förmådde inte ett tröttkört Nybro skapa något vettigt och KIK kunde, på ett övertygande sätt, kontrollera matchen.

Daniel Andersson stängde matchen definitivt i slutminuterna efter att Nybro chansat och plockat ut Hugo Fagerblom.

– Över 60 minuter gör vi en jävligt bra bortamatch, var Mats Lusths dom efter matchen.

Efter genomklappningen mot Huddinge har KIK nu fyra raka segrar. Laget har mentalt rest sig på ett imponerande sätt.

– Vi kände alla att det var ett platt fall mot Huddinge. Vi tvingade oss själva att höja oss i nivå och samtidigt kom vi ihop som lag. Vi vet vad vi kan när vi spelar bra, säger Fredrik Lindblom.

Eftersom Huddinge 3–2-besegrade Hudiksvall så är det status quo i tabelltoppen. KIK är två poäng före Huddinge och har matchboll på söndag när Hudiksvall gästar ishallen. Huddinge möter Valbo på hemmais.

– Det är ett perfekt läge och det är bara att älska läget och köra på, säger Lindblom.

Annons

Vad har du att säga till supportrarna gällande söndagens match?

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer så ska vi spelare se till att det blir en bra match och att vi tillsammans går till hockeyettan-finalen.

Förutom segern var KIK-backen Jonas Halvarssons comeback ett glädjebesked för KIK. Halvarsson, som precis kommit tillbaka efter en axelskada, fick en del istid i den första perioden och matchades försiktigt.

Joel Gistedt gjorde en bra match i KIK-målet.
Joel Gistedt gjorde en bra match i KIK-målet.Foto: Henrik Eriksson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons