Annons

KIK på spelarjakt efter skadebesked

Inför allettan har KIK drabbats av två dystra skadebesked.
Christoffer ”Crippa” Lindholm har slitit av ett korsband och målvakten Joakim Strandberg har drabbats av muskelbristning i ena höften i samband med ett gympass.
Det innebär att KIK måste ut på marknaden och hitta ersättare.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 12 december 2017
Joakim Johansson.
Joakim Johansson.Foto: Lasse Ottosson

Bladetsporten skrev i förra veckan om att rutinerade tvåvägscentern Christopher Lindholm skadade ena knät i samband med en träning inför hemmamatchen mot Kallinge/Ronneby.

I slutet av veckan var han och gjorde en magnetkameraundersökning. I går (läs måndag) fick han sin skadedom: Avslitet korsband, något som 24Kristianstad var först med att rapportera om under tisdagen.

Annons

– Magnetkamerabilden bekräftar vad vi trodde. Han hade sedan tidigare en liten skada på korsbandet som nu har gått helt av, säger KIK:s lagläkare Samuel Dencker till Bladetsporten.

Det som står helt klart är att det inte blir något spel i allettan för 32-åringen.

– Det är rehab i minst två månader som gäller. Sedan kommer vi att göra tester på honom för att se om han har tillräcklig muskulär styrka och kontroll för att kompensera korsbandsskadan. Om säsongen blir lång för KIK så finns en liten, liten chans att han kan avsluta säsongen på is, säger Dencker.

Själv är ”Crippa” hoppfull om att komma tillbaka snabbare än så.

– Eftersom det var det främre korsbandet så behöver man inte göra någon operation och jag kan efter rehab spela med ett skydd. Min ambition är att komma tillbaka i januari någon gång. Jag har bra styrka i knät och det känns hyfsat stabilt och jag har ingen överdriven smärta i knät. Det är ju nu det roliga på säsongen börjar, säger ”Crippa”.

Med ”Crippa” ute ur leken i några månader tvingas KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim ”Jocke” Johansson nu ut på spelarjakt. Målet är att få in en rutinerad center för att ersätta Lindholm.

– ”Crippa” är en stark defensiv center som har mycket rutin. Målet är att få in en liknande spelartyp sedan är det inte säkert att vi får det, men målet är det, säger Johansson.

Dessutom är ”Jocke” ute på målvaktsjakt. Detta eftersom Joakim Strandberg skadat sig i samband med ett gympass i förra veckan. En skada som 24Kristianstad berättade om först.

– Han skulle göra ett knäböj och drog på sig bristning i ett muskelfäste runt höften. För Joakim väntar rehab i runt en månad, säger Samuel Dencker.

”Jocke” Johansson om målvaktssituationen:

Annons

– Vi räknar med att Strandberg är tillbaka en bit in i januari och han missar inte så många matcher i allettan. Det kommer att vara en ny målvakt på plats till matchen mot Tyringe. Vi kollar på ett lån eller en backup till Gistedt (Joel) tills Strandberg är redo.

Sedan tidigare är Roger Ohlsson borta med en hjärnskakning. Ohlsson har dragits med huvudvärk och yrsel i snart två månader.

Ohlsson var på en magnetkameraundersökning på tisdagen och inväntar nu provsvaren.

– Jag räknar inte med Roger på minst en månad i alla fall. Så det kan bli aktuellt med två nya utespelare som är spelklara till den 27 december. Jag har spelare som är under radarn, sedan får man se hur det slutar, säger ”Jocke” Johansson.

Christopher Lindholm.
Christopher Lindholm.Foto: Bosse Nilsson
Joakim Strandberg.
Joakim Strandberg.Foto: Lasse Ottosson

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons