Annons

KIK-produkt till SHL: Ser det som en bra möjlighet

För två säsonger sedan spelade han i hockeyettan med Kristianstads IK. Nu är centern Dennis Svensson klar för SHL-klubben Karlskrona HK.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 13 februari 2018
Foto: Urban Nilsson

På tisdagsförmiddagen blev det offentligt att Kristianstads IK-produkten Dennis Svensson, 25, skiftar från hockeyallsvenskan med IK Pantern till SHL-klubben Karlskrona HK, som slåss med näbbar och klor för att överleva i SHL.

När profilen Per Ledin lämnade klubben öppnades det upp en lucka för KIK-produkten.

Annons

– Jag har varit och tittat på honom i några matcher och när det blev ledigt efter Per Ledin så passade det utmärkt att ta in honom. Jag visste att det gick att få loss honom och sedan gick det snabbt. Han kommer att tillföra fart och energi i laget, säger Karlskronas sportchef Patric Larsson till Blekingesport.

Dennis Svensson har haft två framgångsrika säsonger i Pantern, förra säsongen blev det 27 (14+13) poäng på 52 matcher, medan det i år har blivit 21 (3+18) poäng på 44 matcher.

– Det här kom rätt plötsligt och hastigt för mig. Jag ser det som en bra möjlighet för mig, säger Dennis Svensson till Bladetsporten.

Tidigt i höstas fick Svensson även chansen att spela två matcher med Malmö Redhawks i CHL. Nu väntar SHL-spel för 25-åringen.

– Jag har byggt på mig erfarenhet och tagit lärdom av misstag. Jag känner att jag utvecklats hela tiden, säger Svensson, som hade en SHL-klausul i kontraktet med Pantern vilket förenklade övergången till Karlskrona.

Hur ser du på att spelare på löpande band lämnar Pantern?

– Det är tråkigt, men det är så det fungerar i hockeyvärlden i dag.

Dennis Svensson ansluter till Karlskrona på måndag och blir då andra KIK-produkten hos SHL-jumbon. Den andre är Calle Persson, som har kommit i gång ordentligt med poängproduktionen den senaste tiden.

– Vi umgås väldigt mycket om somrarna, nu lär det blir en hel del, säger Dennis Svensson.

Har du rådfrågat honom om Karlskrona?

Annons

– Nej, faktiskt inte. Det var först i dag (läs tisdag) som jag pratade med honom.

Nästa SHL-match för Karlskrona är den 24 februari då man möter Brynäs på bortais.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons