"Det känns sjukt spännande"

Ishockey/kristianstad Artikeln publicerades
Carl Persson.
Foto:Arkivbild
Carl Persson.

Timothy Liljegren draftades av Toronto Maple Leafs i helgen.

Nu får ännu en KIK-produkt visa upp sig för en NHL-klubb.

Forwarden Carl Persson testar med Ottawa Senators i veckan.

– Det känns sjukt spännande, säger han.

Efter tips från tidningen Kristianstadsjournalen kunde Karlskrona HK:s nytillträdde sportchef Patric Larsson bekräfta uppgifterna om att 21-årige Kristianstadskillen Carl Persson är på väg till kanadensiska Ottawa för att bekanta sig med stadens NHL-lag.

– Det stämmer. Han är där på deras utvecklingscamp och ska visa upp sig för Ottawas organisation och träna med dem. Det är helt förutsättningslöst och behöver inte betyda någonting, eller så kan det betyda något. De hade inte bjudit över honom om inte de hade funnits intresse, säger Patric Larsson, som är pappa till den svenske stjärnbacken Oliver Ekman-Larsson som spelar i Arizona Coyotes och även ingick Sveriges VM-guld lag i våras.

På måndagsförmiddagen gick flyget mot Kanada för Carl Persson.

Bladetsporten fick tag på Persson när det var dags för mellanlandning i Toronto.

– Jag har vetat om det här ett tag, men klubben har inte velat att det skulle komma ut. Det känns sjukt spännande och roligt. Och det är svårt att inse att det är på riktigt, säger Carl Persson, som spelade i hockeyettan med KIK för säsongen 2015-16. Hur länge har du haft kontakt med Ottawa?

– De kontaktade mig i slutet av maj.

Carl Persson kommer från en succésäsong i allsvenska BIK Karlskoga där han noterades för 26 mål och 18 assist på 51 matcher i seriespelet och blev med det tvåa i skytteligan.

Efter säsongen blev forwarden värvad av SHL-klubben Karlskrona HK och tanken är att han ska vara i kuststaden i minst två år.

Ottawa Senators tog sig till Conference-final i NHL-slutspelet men blev där utslaget av de blivande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins.

Den stora stjärnan i Ottawa är backen Erik Karlsson.

Runt 25 spelare, både draftade och odraftade (Calle Persson är en av dem) samlas på campen i Ottawa.

– Det kommer att vara träning både på is och utanför. Som jag har förstått det kommer det att vara en turnering de två sista dagarna. Det är bara in och köra. Sedan vet man inte vad som händer. Jag ska njuta av varje sekund, säger Carl Persson.