Annons

KIK stängde ner Tranås – kan avgöra på lördag: ”Fick oss en bra genomkörare”

Kristianstads IK fick en strålande start på playoffspelet när man tog en 2–1-seger borta mot Tranås. Nu kan KIK säkra playoff 3-spel på lördag.
– Vi fick oss en bra genomkörare och är inne i skiten nu, säger KIK-tränaren Mats Lusth.
Tranås • Publicerad 8 mars 2018
Joel Gistedt var en viktig pjäs när KIK tog kommandot i matchserien mot Tranås.
Joel Gistedt var en viktig pjäs när KIK tog kommandot i matchserien mot Tranås.Foto: Henrik Eriksson

Tranås hade spelat sex matcher på 14 dagar, medan Kristianstads IK varit spelledigt i elva dagar.

Därför fanns det en viss oro att KIK skulle vara ringrostigt i den första perioden mot Tranås men det var inget som märktes av i Stiga Arena.

Annons

Snarare var det så att KIK-spelarna såg ut som kalvar på grönbete när matchen drog i gång. Full fart framåt och spelglädje.

– Vi hade snackat om det hela under hela veckan om att de skulle köra på från start, men vi hanterade det bra, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Inför matchen var det osäkert om KIK-kaptenen Johan Skinnars skulle komma till spel, men till spel kom kaptenen, som kom att spela en avgörande roll i matchen.

– Vi coachade honom lite försiktigt så han skulle vara fräsch i slutet och vara med i avgörande lägen. Han har erfarenhet och rutin, säger Lusth.

En bit in i den första perioden fick KIK powerplay. Det läget bommade inte Skinnars och Co.

KIK-kaptenen hittade en fristående Daniel Andersson framför Tranåsmålet. Den gänglige forwarden kunde styra in pucken efter Skinnars pass och KIK var i ledningen.

– Det var skönt att vi fick göra mål i powerplay. Vi har sökt de målen på slutet. ”Danne” höll sig bra framför målet, säger Johan Skinnars.

Det har ryktats om att du har har problem med luftrören?

– Det är inga problem, säger Skinnars, som inte ville kommentera sin sjukdomsbild.

1–0-målet gav KIK luft och man fortsatte att pumpa på mot Tranåsmålet. Knappt 15 minuter in i perioden var KIK-kaptenen påpasslig när Tranåsmålvakten Charlie Fredriksson inte fick tag på pucken. Skinnars kunde lirka in pucken i det öppna målet.

Annons

Efter det fortsatte KIK att spela en disciplinerad ishockey och hemmalaget hade svårt att komma till.

Men i mitten av den tredje perioden avbröts matchen i knappt tio matcher efter brandlarm (rökutveckling i köket) och Tranås fick tid att snacka ihop sig.

Och nästan direkt fick Tranås in en reducering efter backskott av Robin Johansson.

– De körde en ”Kallinge”. Jag har varit med om det två gånger där. Vi var lite passiva innan målet och även efter, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Men KIK kunde hålla undan och har nu ett ypperligt läge att avgöra den här matchserien på lördag då det är match i Kristianstad.

– Det var utmärkt i den första och den andra perioden. Vi fick oss en bra genomkörare och är inne i skiten nu, säger Mats Lusth.

Johan Skinnars:

– Vi gör en jäkla bra laginsats. Joel är stabil i målet och backarna gör det utomordentligt bra i 99 procent av matchen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons