KIK-stjärna till England

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Kari Sihvonen.
Kari Sihvonen.

Ska vi kalla det för en floppvärvning? Höstens stora namn – Kari Sihvonen – stannade bara i Kristianstads IK i 18 matcher. Nu är han klar för engelska Guildford Flames i EPIHL.

Han anslöt till truppen när sviterna efter Markus Palmbergs hjärnskakning visade sig bli långvariga.

Den 33-årige finländaren, som alltså anlände i oktober, kom aldrig riktigt igång under hösten och gjorde blott fem mål (noll assist) på 14 matcher. Skulle han komma igång under allettan?

Där blev det två assist på fyra matcher och Sihvonen var även petad i hemmamatchen mot Kumla.

Bladetsporten frågade då Mats Lusth om han såg 33-åringen som en klasspelare. Tränaren svarade så här:

– Ja, han ska ju vara det, men vi får se. Han nöter på och kämpar i alla fall, sa Lusth då.

Det blev bara en match till, borta mot Lindlöven, för Sihvonen. För nu står det alltså klart att han lämnar Kristianstad.

"Jag har i dag kommit överens med Kari Sihvonen om att avsluta kontraktet. Han liksom jag är inte nöjd med vad som presterats under den här tiden. Kari känner att han inte presterat det som han själv hoppats på, utan vi såg detta som en bra lösning för båda parter. Kari hälsar och hoppas att vi kan gå hela vägen! Kari har varit väldigt proffsig under tiden här men tyvärr inte fått ut det han/vi hoppats på", skriver KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim "Jocke" Johansson i en officiell kommentar.

När Bladetsporten ringer upp för en kommentar låter det så här:

– Som import har man vissa krav på sig, tyvärr lossnade det inte för Kari här, även om vi har haft väldigt stort tålamod och jättebra samtal med honom. Då är det bättre att vi skiljs åt, säger "Jocke".

Så nu ska ni ha in en ersättare?

– Det är ingen som är klar än, vi får ta en sak i taget.

Förutom nämnde Palmberg lider backen Melker Karlsson av en efterhängsen hjärnskakning, medan Alexander Molldén är fotskadad.

KIK-tränaren Mats Lusth om Kari:

– Han skulle vara en ledande spelare och det kan man vara på olika sätt. Om inte produktionen av poäng och mål kommer så kan man spela hårt och tacklas. Men inte heller det här fungerade även om han fick sina chanser. Vi tog ett gemensamt beslut att bryta kontraktet, säger Lusth.

Paul Dixon, huvudtränare för Guildford Flames, säger så här om Sihvonen till den egna webbsajten:

"Vi har en bättre bild av vår skadesituation nu och alla kommer inte handla om korttidsskador. Därför måste vi utöka truppen. Kari är en väldigt erfaren hockeyspelare som håller världsklass, så vi är exalterade över att få in en sådan spelare i vår trupp. Schemat är tajt, men vi hoppas att han är spelklar till lördagens hemmamatch mot Manchester", säger Dixon.

Fotnot: Guildford, strax sydväst om London, har ungefär 140 000 invånare.