KIK straffat av Dalen

Kristianstad Artikeln publicerades
Joel Gistedt blev utbytt efter en period mot Dalen.
Foto:Tommy Svensson
Joel Gistedt blev utbytt efter en period mot Dalen.

KIK hämtade upp 0–3 till 3–3.

Men det räckte bara till en poäng då Dalen vann efter straffläggning.

– Jag vet inte vad våra backar höll på med, säger KIK-tränaren Mats Lusth efter förlusten.

Kristianstads IK–HC Dalen 3–4 efter str. (0–3, 1–0, 2–0, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (07.38) Daniel Håkansson, straff, 0–2 (12.20) Anton Johansson (Markus Pettersson), 0–3 (19.22) Kevin Karlsson (Daniel Håkansson, Kalle Hult), 1–3 (38.17) Johan Skinnars (Fredrik Hansson, Amil Krupic), 2–3 (48.31) Christopher Lindholm (Sonny Karlsson), 3–3 (58.48) Fredrik Hansson (Måns Hansson, Johan Skinnars), 3–4 Daniel Håkansson (avgörande straff).

Efter förlusten mot serieledaren Kallinge/Ronneby var det ett laddat KIK som kom till spel mot överraskningslaget HC Dalen.

KIK hade hårt tryck i inledningen av matchen, men fick inte utdelning. Bland annat hade Malte Sjögren ett skott som träffade ena stolpen.

I stället fick Dalen straff sju minuter in i perioden.

En straff som Daniel Håkansson förvaltade genom att peta in pucken mellan benen på Joel Gistedt.

Målet sänkte KIK totalt.

Trots att man under stora delar av den första perioden spelade i Dalens zon, så hade man fruktansvärt svårt att skapa några chanser.

I stället kunde Dalen kontra in 2–0 efter ett läckert avslut av Anton Johansson. I slutet av perioden tryckte Kevin Johansson in Dalens tredje mål.

Spridda burop hördes i hallen.

– Jag vet inte vad våra backar höll på med. De snubblade och ramlade och satte sig i dåliga situationer, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Vad tror du att det beror på?

Jag ser inga tendenser på träningarna och har inget bra svar på frågan. Jag och Pelle (Per Gustafsson, tränare i Dalen) har spelat som backar och aldrig varit om en match där backarna ramlar så mycket.

Inför den andra perioden bytte KIK in målvakten Joakim Strandberg, som därmed gjorde säsongdebut.

För utespelarnas del fanns det bara ett läge – full fart framåt. Och KIK öste på framåt, men hade fruktansvärt svårt att skapa heta chanser framför Anton Svensson.

Men med 103 sekunder kvar av perioden kom det förlösande KIK-målet.

Fredrik Hansson hade pucken bakom målet och hittade lagkapten Johan Skinnars som knäståendes kunde lirka in reduceringen.

KIK var med i matchen igen.

I den tredje perioden tog det tid innan KIK skapade några heta chanser. Men åtta minuter in i perioden kom 2–3 genom Christopher Lindholm, som lurade upp Anton Svensson på läktaren.

KIK öste på för en kvittering – och till slut kom den. Fredrik Hansson bombade in 3–3 med drygt en minut kvar att spela efter att KIK plockat ut Joakim Strandberg.

Efter fem minuter sudden death kunde Dalen vinna efter straffar.

Daniel Håkanssons andra straffmål i matchen. blev avgörande.

Förlusten var KIK:s tredje på fyra matcher.

– Vi fick slita mycket för målen. Emellanåt hade vi för dåligt tålamod i anfallszonen, men när vi har det så kommer chanserna, säger Mats Lusth, som berömde Joakim Strandberg.

– Han gör det jättebra, det är inte lätt att hoppa in i en mach. Han krigade verkligen och har väntat på sin chans. Och han tog den, sa Lusth.