Annons

KIK studsade tillbaka – tog tre tunga poäng i Vimmerby

Hårt jobb, enkelt spel och effektivitet.
Det var KIK:s melodi när man tog en tung 2–1-seger borta mot Vimmerby.
Vimmerby • Publicerad 14 februari 2018
Foto: Roelof Stroetinga

Det var en viktig match som utspelade sig i Vimmerby ishall på onsdagskvällen mellan tabelltvåan Vimmerby och trean Kristianstads IK. Och det märktes på KIK:s spel från start att laget hade släppt in tolv mål på de två senaste matcherna (Visby och Huddinge).

Sarg ut, icingpuckar, säkert spel i egen zon och väldigt avvaktande framåt. Mats Lusth hade snackat om att hålla nollan i den första perioden och det lyckades KIK med även om Vimmerby stundtals hade hårt tryck mot KIK-målet.

Annons

Vimmerby satte in ett ruskigt ruskigt tryck mot KIK-målet under de fem-sex första minuterna, men KIK och framför allt Joel Gistedt stod pall.

KIK växte ju längre perioden led, men det var ändå oväntat att KIK tog ledningen i matchen. Daniel Andersson bankade in 1–0-pucken från slottet efter att blivit framspelad av Hampus Forsling. Det var Anderssons sjunde fullträff i allettan.

Ledningsmålet gav KIK luft under vingarna. Några minuter efter 1–0 kom 2–0. Herman Hansson tog hand om en indianare från en hemmaspelare och placerade in 2–0 bakom Vimmerbymålvakten Jonathan Stålberg.

I den tredje perioden såg KIK länge ut att ha kontroll på händelserna, men med drygt sex minuter kvar av matchen blev det nerv i matchen igen. Joel Gistedt kunde inte rädda Petter Runnessons direktskott.

Det blev dramatiskt i slutminuterna, men KIK kunde reda ut stormen och vinna.

Segern innebär att KIK är med i kampen om förstaplatsen, som innehas av Huddinge som är fyra poäng före KIK. Dock har serieledaren en match mer spelad än KIK.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons