Annons

KIK värvar Borlängeback

Jonas Halvarsson gick samma väg förra året.
Det blev ingen succé.
Nu ska en ny Borlängeback försöka sätta avtryck i Kristianstads IK.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 22 juli 2018
Borlänge
Borlänge

Kristianstads IK har gjort klart med backen Rasmus Rundgren, 24.

Rundgren är skolad i Örebro- och Timrås juniorverksamhet.

Annons

Efter junioråren har tvåvägsbacken spelat tre säsonger i hockeyettan med Lindlöven innan han gick till Borlänge inför förra säsongen.

I Borlänge, som tog sig hela vägen till kvalserien mot allsvenskan, hade Rundgren en poängmässigt stark säsong där det blev 5 mål och 18 assist på 47 matcher.

– Jag tycker att det lossande rejält efter jul då jag lyckades producera en hel del framåt. Jag tog för mig mer i spelet och vågade spela ut, säger Rasmus Rundgren.

Nu är tanken att Rundgren ska ta nästa kliv hos Kristianstads IK.

– Jag är relativt ung och vet att jag kan höja mitt spel ännu mer. Det ska bli skitkul att gå till en klubb som har en målbild att de vill gå upp i allsvenskan. En strävan efter något högt från början.

På din Twitterprofil kallar du dig själv ”#div1bästaback”?

– (Skratt). Det var för några år sedan som jag och några kompisar hade lite skoj. Vi spann vidare på det och det blev en rolig grej. Det är rätt ovanligt att någon skriver så om sig själv…

KIK:s tränare och sportchef Mikael Gath om Rasmus Rundgren-värvningen:

– Vi har haft Rasmus under uppsikt en längre tid. Vi har goda vitsord på honom. En ambitiös kille som vill något med sin hockey. Han var en viktig spelare för Borlänge och har skaffat sig kvalserierutin, säger Mikael Gath.

Men det är ingen powerplayback direkt?

Annons

– Nej, det är mer av en tvåvägsback som har haft lite mer fokus på det defensiva spelet, men som på senare tid fått till offensiven, så att säga.

Då är det bara en backplats kvar att fylla?

– Absolut. Jag är jättenöjd med de sex vi har på kontrakt än så länge.

En powerplayback ska in?

– Vi vill gärna ha in en powerplayback. Men sedan är marknaden på backsidan som den är just nu. Hittar vi en defensiv back som gör laget bättre så kan det bli så att vi kör på det. Jag är inte främmande för att ha fem forwards i powerplay, säger Gath.

På forwardssidan ska det in minst två spelare till, en av dem lär vara en center.

– Förhoppningsvis blir det så. Det lutar åt att vi kommer inleda försäsongen med 15 forwards, där vi förmodligen kommer att ta in en till forward på tryout. Vår förhoppning är att ha allt klart till ispremiären och jag tror det kan rassla till i nästa vecka, säger Mikael Gath.

Enligt uppgifter till Bladetsporten kommer KIK att presentera Victor Löfstedt i början av veckan.

Mikael Gath.
Mikael Gath.Foto: Lasse Ottosson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons